≫ 

Studentski centar spasao Borac baraža, Marinović zadovoljan ostankom u ABA

Čačani su imali sreće u poslednjem kolu

  • 1
KK Borac Čačak Foto: Telegraf.rs

Borac Čačak je poražen od Cibone u poslednjem kolu ABA lige 83:77, ali ipak Čačani su ostvarili primarni cilj. Uspeli su da sačuvaju mesto u elitnom rangu regionalnog takmičenja, pa će se i naredne sezone boriti sa najboljim ekipama na Jadranu.

Debitantsko učešće u ABA ligi okončali su na 11. poziciji sa osam pobeda i 18 poraza. Međutim, malo je falilo da igraju baraž za ostanak da je srpska ekipa Mladost iz Zemuna uspela da uđe u finale.

Da je Mladost u “Morači” izborila plasman u finale ABA 2 lige, borac bi mora sa njima da igra baraž jer ne može da bude više od 5 ekipa iz Srbije u ABA 1.

U suprotnom je postojala šansa da se situacija malo zakomplikuje.

- Mi smo vodili računa šta se dešava u Podgorici. Na kraju je sve ispalo idealno za nas, nastupaćemo i sledeće godine u ABA ligi, što je bio primarni cilj. Što se tiče sezone, iskreno nisam zadovoljan. Čini mi se da smo morali da imamo neku pobedu više. Na kraju je sezona ipak zadovoljavajuća. Hteo bih da se zahvalim prvo igračima, zatim Upravi, a onda porodici na strpljenju, kao i najvernijim navijačima – rekao je trener Borca Marko Marinović.

Video: Marko Marinović: Ne igra se košarka samo u Beogradu, pokazaće to Čačak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    26. april 2021 | 23:08

    Bravo za Srpski Cacak, sledece godine ce biti bolje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA