≫ 

Pokuševski dvocifren u najvažnijoj pobedi Oklahome, Dončić dao 39 Golden Stejtu, Bobi isključen

Još na početku sezone je bilo jasno da Tanderi neće u plej-of, ali su protiv Bostona u utorak veče igrali za čast franšize * Marjanović i Smailagić dobili šansu, s tim da je centar Dalasa isključen

  • 1
Aleksej Pokuševski Foto: AP/Tanjug

Košarkaški Oklahoma Siti Tandera bili su na ivici negativnog rekorda franšize i 15. vezanog poraza u NBA ligi, ali su ipak stali na 14 posle trijumfa nad Bostonom rezultatom 119:115!

Udela u tom važnom trijumfu imao je i srpski košarkaš Aleksej Pokuševski koji je 27 minuta imao učinak od 12 poena, šest skokova i četiri asistencije! Pogodio je dve trojke iz četiri pokušaja, ukupan šut iz igre 5/12!

Lu Dort je bio najefikasniji sa 24 poena, Darijus Bazli ga je pratio sa 21 poenom i 10 skokova, Ajzea Robi i Taj Džerom su dodali 15 i Tanderi su tako upisali svoj prvi trijumf još od 31. marta i meča sa Torontom.

- Rekao sam saigračima danas da pobeđujemo. Pre meča sam mislio samo o trijumfu, to me je pokretalo i zahvalan sam što smo svi zajedno uspeli da dođemo do njega - rekao je junak Dort.

Džejlin Braun je sa 39 poena i 11 skokova bio najefikasniji u redovima Bostona. Pričard je sa klupe ubacio 28, Smart je imao 14, Furnije 11 poena i sedam skokova, a Kornet 10 poena i sedam skokova.

Seltiksi su na ovom meču igralči bez Džejsona Tejtuma i Kembe Vokera koji imaju problema s apovredom leve noge, dok se na bol u levom kolenu takođe požalio i Robert Vilijams.

Pored Pokuševskoj, još dvojica srpskih košarkaša bila su na gterenu u noći između utorka i srede! S jedne strane bio je Boban Marjanović čiji Dalas je razbio Golden Stejt (133:103) za koji igra Alen Smailagić.

Marjanović je na terenu proveo četiri minuta i za to vreme je imao dva poena i dva skoka, dok je Smailagić igrao sedam minuta i ostvario je učinak od dva poena i po jedan skok, asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

Vredi pomenutii to da je Marjanović igrao toliko malo samo zbog toga što je isključen. Bili u igrači Dalasa u šoku, jer je Bobi morao napolje zbog navodno grubog faula u pokušaju da blokira rivala.

Junak trijumfa Dalasa bio je Luka Dončić koji je za 28 minuta ubacio 39 poena, čak 18 u trećoj deonici. Pritom je dodao još osam asistencija i šest skokova.

Dalas je već u prvoj deonici imao prednost od 36:12, pitanje pobednika se nije dovodilo u pitanje, a Dončića su na terenu pratili Fini-Smit, Nikolo Meli i Hardavej sa po 13 poena, te Brunson sa 12.

Stef Kari je imao 27 poena u redovima Ratnika, Mulder je dodao jedan manje (26), Vigins je ubacio 15, Ubre i Pul po 19, dok je Dramond meč završio bez poena - ali sa 11 skokova!

Rezultati:

Boston – Oklahoma 115:119

Šarlot – Milvoki 104:114

Indijana – Portland 112:133

Toronto - Bruklin 103:116

Hjuston – Minesota 107:114

Golden Stejt – Dalas 103:133

Video: Brutalna asistencija za zakucavanje: Dončić upropastio povratak Dejvisa i srušio Lejkerse

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    28. april 2021 | 07:42

    Bobi, strasno. Pa ovo nije ni za nedportsku. I mi ovekujemo da ce Jokara biti MVP!?! Sramota za sport u nacelu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA