≫ 

"Hrvatski trener na klupi Zvezde ili Partizana? Moguće je": Zanimljiva poruka Jovanovića iz Zagreba

Srpski trener na klupi Cibone veruje da je blizu dan kada neće biti nikakav problem da "večiti" angažuju nekog stručnjaka iz Hrvatske

  • 9
vlada jovanović Foto: youtube/supersportske

Srpski trener Vlada Jovanović prvi je košarkaški stručnjak sa ovih prostora, mislimo na našu državu, koji je preuzeo jedan hrvatski tim, i to slavnu Cibonu. Davne 1990. godine zagrebačkog velikana vodio je i Dragan Šakota, a do spoja Jovanovića i Cibone, nijedan srpski trener nije čak bio ni blizu toga da preuzme kormilo Zagrepčana.

Tako su Hrvati "probili led", doveli su Srbina na klupu jednog takvog kluba, a pitanje koje se nametnulo odmah je da li bi nešto slično košarkaška javnost mogla očekivati u kontra smeru: da neki hrvatski trener preuzme Zvezdu ili Partizan.

Zasad taj scenario ne izgleda izvodljivo iz dobro poznatih razloga - navijačkog otpora.

- Mislim da je moguće, zašto da ne, to je sve stvar procene struke i klubova - kaže upravo Jovanović koji je bio gost u podkastu "SuperSportske".

Bivši trener FMP-a tvrdi da to može da se ostvari ako se poklope određene stvari.

- Naravno, uvek sve zavisi od potražnje i ponude, kako to već ide na košarkaškom tržištu, kako za trenere, tako i za igrače. Ali definitivno ima dobrih hrvatskih trenera i oni već godinama rade dobro u klubovima van granica svoje zemlje, tako da verovatno postoji neko ko bi mogao da vdi neki klub u Srbiji. Sad da li bi se to desilo, zavisi od puno stvari.

Navodno je sadašnji trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac, koji je rođeni Zagrepčanin, bio u kombinaciji za Zvezdu, međutim ta ideja je naišla na otpor kod navijača, pa je posao propao.

- Zaista nemam tu informaciju, ne znam ništa o tome, Golemac je sigurno dobar, mlad trener, pred kojim je svetla budućnost, mislim da on ima kvalitet da vodi neki klub iz Evrolige . kaže Jovanović.

Na pitanje da li sada ima hrvatskih trenera koji bi mogli voditi najveće srpske klubove, Jovanović kaže:

- Ako pričamo o jednom Nevenu Spahiji, koji je vodio Makabi, ili bio u NBA, pa o Perasoviću i tako dalje, bilo bi neozbiljno da kažem da ne neko od njih može da vodi neki klub u regionu, po svom košarkaškom znaju i kvalitetu, pedigreu.

Video: Jovanović dosudio penal za Inđiju protiv Zvezde: Procenite da li se igrač bacio ili je bio kontakt

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AS

    28. april 2021 | 18:30

    Pa sekundarci su već imali Prosinečkog. Ne ali ne hvalaaa.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    28. april 2021 | 19:20

    Где је реалније да буде хрватсски тренер, у Српској Звезди, или 32 загорској? Мада, они су расходовани, што би се бламирао..они да врате Филиповског, то је за њих...

  • ???

    29. april 2021 | 21:10

    Jedino led ko moze probiti je Aleksandar Acq Petrović ....ni veceg imena a ni prezimena hrvatskog a jos rod sq bodirogom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA