≫ 

Šta je ovo, ljudi?! Jokić strahovitom blokadom sačuvao pobedu Denveru, zatrpao koš Nju Orleansa!

Nema šta da se doda osim - perfektna odbrana

  • 5
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Neki Amerikanci još uvek ne mogu da se pomire sa sudbinom da je Nikola Jokić ubedljivo najbliži tituli MVP-a u NBA ligi, ali srpski centar ne propušta priliku svaki put da to i utvrdi! "Džoker" je blokadom na samo nekoliko sekundi do kraja meča sačuvao pobedu svom Denveru protiv Nju Orleansa 114:112 i sa 32 poena bio najefikasniji igrač meča!

Jokić je odigrao još jednu lidersku utakmicu - 32 poena, sedam skokova, osam asistencija i po tri blokade i ukradene lopte. Proveo je na terenu 36 i po minuta i za to vreme gađa 10/18 za dva, 2/4 za tri i 6/8 sa slobodnih bacanja, ali najviše će se pamtiti njegov potez u samoj završnici susreta, ali o tome nešto kasnije.

Denver je nakon prve četvrtine imao dvocifrenu prednost i gledajući sigurnost domaće ekipe, svi su pomislili da za Pelikanse nema drugog puta osim sigurnom poraza u Koloradu.

Ipak, Pelikansi prave dve priliko jake serije u drugom delu igre, Ingram i Vilijamson dovode svoj tim na samo jedan posed razlike, ali u oba navrata taj nalet biva odbijen.

Nagetsi sa +9 ulaze u poslednjih 45 sekundi susreta, a onda sledi jedan totalno nejasan pad u igri i konfuzija koja je umalo dovela do katastrofe. Tri izgubljene lopte i brzopotezna paljba približila je Nju Orleans na samo -2 i napad.

Najgore od svega je što su "pelikani" odigrali smislen napad, Ingram je prošao neometano u srce reketa i provukao pas do Vilijamsona koji nije oklevao, već je silovito krenuo iz drugog koraka u zakucavanje, ali... Nikola Jokić!

Jokić je strahovito zakucao Zajona na samo četiri sekunde do kraja, Denver je uspeo da dohvati loptu nakon toga i sačuva ključni napad. Nakon toga, sve je bilo jasno.

Žalosno bi bilo da su Nagetsi upropastili sjajno veče, jer su uz Jokića bili sjajni i Majkl Porter Džunior sa 28 poena i osam skokova, kao i Fakundo Kampaco koji je stigao i do dabl-dabl učinka sa 19 poena i deset asistencija.

Na drugoj strani, dvojac koji je zakomplikovao Denveru svu priču je ujedno bio i najefikasniji među Pelikansima - Brendon Ingram je ubacio 27 poena uz sedam skokova i pet asistencija, dok je Zajon Vilijamson dodao 21 poena uz dva skoka.

Denver se ovom pobedom strahovito i skorom 41-21 zacementirao na četvrtoj poziciji Zapada sa pet pobeda više od petoplasiranih Lejkersa, dok su treći Klipersi na samo dve pobede od njih, ali uz dve utakmice više. Niko nije daleko Nagetsima sada, pa ni Juta koja je na čelu konferencije.

Video: Navikli ste na njegove lude asistencije, ali Jokić kad lupi blokadu vraća na fabrička podešavanja!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MVP

    29. april 2021 | 07:49

    Šta je ovo judi!? Jokić MVP, judiiiiiiii!

  • Igz

    29. april 2021 | 08:18

    Jel ovo kucao Rasemin brat?😆

  • Nebojsa Đuran

    29. april 2021 | 12:26

    Najbolji kosarkas ikad sa nasih prostora.Ako kazem najbolji je laz ,on je daleko najbolji.Nemoze nijedan kosarkas da mu se priblizi ni blizu.To kazu sve americke nba legende.Ko sad podje Petrovic Drazen je ovo ono.Bullshit,Drazen mu nije do koljena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA