≫ 

Čudesni Real se vratio "iz mrtvih", poveo 17:0, pa u novoj drami izborio majstoricu sa Efesom!

Kakvu seriju igraju španski i turski tim

  • 0
Džejsi Kerol, Jaycee Carroll Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Real Madrida i Anadolu Efesa igraće peti meč serije četvrtfinala Evrolige pošto je ovaj četvrti, drugi u Španiji, dobio tim Pabla Lasa, rezultatom 82:76, uz još jedan dramatičan finiš i još jedan slom turskog tima kada je izgledalo da imaju meč u svojim rukama.

Kao i u prethodnoj utakmici, Atamanov tim je uspeo da prospe dvocifrenu prednost, a onda i da se potpuno skrši u završnici i izgubi "dobijenu" utakmicu, pa će prolaz na završni turnir u Kelnu, na megdan CSKA, morati da traži kod kuće.

Šokatno je i počeo meč po goste - Real je poveo 17:0!

Neverovatnih pet i po minuta gosti nisu videli koš, vođstvo Reala je raslo iz minuta i minut i delovalo je da su baš u tom periodu i obavili pola posla do pobede. Međutim, Efes je već do poluvremena preokrenuo, i ne samo to, trojkaškim rafalom Boboe (5/5 za tri do tada) su došli do 16 poena razlike!

Madriđani su se našli u gotovo bezizlaznoj situaciji, ali su još jednom pokazali karakter i ponos, nisu se predavali nijednog trenurka, imali su plan i ideju kako da ispariraju Efesu i u tome su uspeli. Efes je sredinom treće deonice imao i 15 razlike, no i to je Lasov tim uspeo da anulira, a onda, u poslednjoj deonici i da izvede ključni udar i režira preokret za 2:2 u seriji.

Vasa Micić je ovog puta podbacio, imao je tek jedan šut iz igre u prvom poluvremenu (za tri), na kraju je upisao 9 poena.

Apsolutni heroj meča bio je senzacionalni, 19-godišnji Usman Garuba, koji igra ovu seriju najbolje od svih igrača Reala, a sada je to i naplatio pobedom i njegovim sjajnim izdanjem koje je garnirao sa 24 poena. Njemu uz rame je bio i iskusni šuter Džejsi Kerol čiji je trojkaški rafal u prvoj četvrtini bio ključan za seriju 17:0.  

Kod gostiju, Boba je potvrdio sjajnu formu u ovoj seriji, bio je najefikasniji sa 23 poena, dok je Larkin dao 22.

Konačni obračun Efesa i Reala zakazan je za 4. maj od 19:30 u Istanbulu.

Evroliga, 1/4 finale

Fenerbahče - CSKA 68:85 (0:3)

Zenit - Barselona  70:78 (1:2)

Bajern - Armani 85:79 (1:2)

Real Madrid - Anadolu Efes 82:76 (2:2)

Polufinale

CSKA - Real Madrid/Anadolu Efes

Zenit/Barselona - Bajern/Armani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA