≫ 

Australijski Hrvat i bivša zvezda NBA hvali Jokića: Da Lebron ima te brojke, bio bi predsednik SAD!

Bogut je otkrio i zašto Jokić ne dobija toliko pažnje koliko bi trebalo.

  • 3
Nikola Jokić Foto: Tanjug / AP

Bivša zvezda NBA lige Endrju Bogut istakao je da je Nikola Jokić ubedljivi favorit za titulu MVP-a u NBA ligi ove sezone.

On je stavio srpskog asa ispred Džoela Embida, Stefa Karija i Janisa Adetokumba.

Jokić je očigledno broj 1. Posle njega su Embid, Janis i Stef. Ali mislim da su Lebron i Embid propustili previše utakmica. Da Džoel nije toliko pauzirao, ne bih imao problem da ga stavim pored Jokića za istinskog kandidata za MVP priznanje - rekao je Bogut.

Šampion sa "ratnicima" napravio je zanimljivo poređenje sa najvećim zvezdama ovog sporta.

- Jokić nije propustio niti jedan meč. Vodeći je u ligi po rejtingu efikasnosti (PER). NJegova statistika je luda, a još luđe je što šutira 56% iz igre, 40% za tri poena i 85% sa linije za slobodna bacanja. Da Lebron DŽejms ima ovakve brojeve, već bi bio predsednik Amerike.

Za kraj, otkrio je i zašto Jokić ne dobija toliko pažnje koliko bi trebalo.

- Činjenica da je stranac radi protiv njega, potom to da je u Denveru malao tržište, a i nije toliko seksi za gledanje. Međutim, da sam ja prosečan navijač, voleo bih da gledam Jokića jer je to momak sa kojim mogu da se poistovetim. Izgleda kao neko s kim bih išao u pab na pivo, za razliku od Janisa i Embid, koji su zveri, ali nemaju ni blizu veština kao NIkola. Mislim da ne dobija zasluženu pažnju jer nije superstar van terena - zaključio je Bogut.

Bogut je, i pored odrastanja i pored nošenja dresa Australije, ponosan na hrvatsko poreklo, a to je dokazao svojim tetovažom grba Hrvatske na leđima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA