Samo spavam, svi pitaju gde sam, udario me je taj “ruki zid“: Pokuševski o prvoj sezoni u NBA ligi

Aleksej ističe da je umor razlog njegovih nešto slabijih brojki u poslednje vreme

  • 0
Aleksej Pokusevski Foto: AP/Tanjug

Već u svojoj prvoj sezoni u dresu Oklahome, Aleksej Pokuševski uspeo je da prikaže neke fantastične partije. I ne samo to, zavredio je mesto u startnoj postavi Tandera, koje je iskoristio na pravi način i pokazao da je košarkaš na kojeg se može računati u budućnosti.

Ipak, dugačka sezona u NBA ligi polako počinje da čini svoje, pa Pokuševski s vremena na vreme prikaže poneku bleđu partiju. Ništa što bi smelo da zabrine ljubitelje košarke u Srbiji, jednostavno je u pitanju – umor. Poku je o svemu govorio u podkastu “Blok po blok“, Srđana Radojevića i Aleksandra Džikića za Sport Klub.

- Stigao me je umor poslednjih 20 dana. Osećam se baš umorno, spavam bukvalno u autobusu, avionu, hotelu, pre utakmice, posle utakmice. Samo spavam i ne javljam se skoro nikome, svi pitaju gde sam. Nije da neću da se javim, nego samo spavam. Tako da je udario taj 'ruki zid', bogami. Umor me stiže, pokušavam da ostanem zdrav, da mogu da igram do kraja sezone – rekao je Pokuševski.

Dodao je da je razlika u odnosu na evropsku košarku enormna. Jednostavno, na Starom kontinentu se utakmice ne nižu jedna za drugom, već ima određene pauze za rehabilitaciju. Pride, Aleksej nije bio u prvom planu u Olimpijakosu, pre nego što je otišao za Oklahomu.

- Prošle godine sam odigrao 11 ili 12 utakmica u Grčkoj, a ove godine 40 ili 50 i to sa dosta velikom minutažom. Baš je teško. Igraš jednu utakmicu, letiš u drugi grad, sletiš u tri ujutru i ideš na drugu utakmicu. Zatim letiš u Oklahomu a na slobodan dan radiš teretanu. Ujutru se probudiš, testiraš se, čekaš 20 minuta da uđeš u salu, a kada završim trening umesto da imam slobodan deo dana, moraš popodne oko 6 da se testiraš. Svakog dana imamo po jedno ili dva testiranja, ali uglavnom dva puta. Ako preskočiš jedno testiranje ne možeš da uđeš sutradan u salu, da igraš i treniraš – podvlači Aleksej.

Video: Jokić školovao Zubca: Pričaju da je Jokić spor, a on protutnjao pored Hrvata kao brzi voz!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA