≫ 

Fundić:U plej-of smo došli iz drugog plana, ali imamo šansu protiv Zvezde

Pre početka sezone iz kluba je isticano da je primarni cilj da se u ABA ligi napravi što bolji rezultat i da se izbegne borba za opstanak

  • 2
KK Igokea Foto: ABA liga / KK Mornar (Media Pro)

Crvena zvezda je evroligaška ekipa i veoma je poštujemo, ali svakako da i mi imamo svoje šanse, izjavio je košarkaš Igokee Stefan Fundić pred početak završnice ABA lige.

Duelom između košarkaša Crvene zvezde i Igokee u ponedeljak od 18.30 sati u hali "Aleksandar Nikolić" počinje polufinalna serija ABA lige, a igrač ekipe koja je ove sezone iznenadila košarkašku javnost u regionu u razgovor za Tanjug sumirao je izdanja svog tima i izneo očekivanja od prvog plej-ofa u istoriji kluba.

- Kada smo se skupili krajem jula zbog kvalifikacija za Ligu šampiona i kada smo prošli Kluž, nekako je već tada bio pozitivan osećaj što se sezone tiče. Posle toga smo išli iz utakmice u utakmicu, mislim da smo i mi usput sa svim tim pobedama postajali svesni šta nam se sve otvara i šta sve može da se desi ako nastavimo u tom ritmu - rekao je Fundić Tanjugu.

Pre početka sezone iz kluba je isticano da je primarni cilj da se u ABA ligi napravi što bolji rezultat i da se izbegne borba za opstanak, a 26-godišnji krilni centar smatra da je odsustvo pritistka dovelo do toga da regularni deo završe sa skorom 19-7 i na četvrtoj poziciji koja vodi u doigravanje.

- Ima udela, ali presudan faktor je to što su igrači, zajedno sa trenerom, bili ambiciozni. Razumeli smo mi sve te ciljeve, ali smo potajno želeli više od toga - navodi Fundić, koji se osvrnuo i na svoje nastupe tokom sezone.

- Moram da bude zadovoljan, jer ceo tim igra dobro. Svi smo koncentrisani na svoje zadatke. Imao sam pauzu od dva meseca zbog povrede lakta, ali mislim da sam se vratio u pravom trenutku. Sto posto sam spreman za završnicu - kazao je on.

Još jedna potvrda da je Igokea odradila odličan posao u ovoj sezoni, stigla je u vidu priznanja za Dragana Bajića, koji je zvanično proglašen za najboljeg trenera na Jadranu.

- Nagrada koju je trener Bajić dobio je zaslužena. Ostale tri ekipe koje su se našle u plej-ofu i budžetom i ambicijama želele su da budu tu. Mi smo to uradili iz drugog plana i jesmo najprijatnije iznenađenje. Selekcija momaka je bila ključna. Uživamo svaki dan na treningu i utakmicama. U uslovima u kakvim radimo, ne plašimo se nikoga, ulazimo u svaku utakmicu sa ciljem da pobedimo. Zato je ta nagrada zaslužena.

U ligaškom delu košarkaši Igokee na svom terenu ubedljivo su savladali Crvenu zvezdu (85:65), u Beogradu su bili u prilici da i drugi put "uzmu skalp" rivalu, ali su na kraju izgubili 69:66.

Fundić ističe da su spremni i da u sustrašnjem duelu pruže dostojan otpor timu Dejana Radonjića.

- Ta pobeda u Laktašima proizašla je iz toga što smo mi izašli da igramo košarku, da damo sve od sebe i da pokažemo šta znamo. Sada tako ulazimo i u plej-of. Jesmo se plasirali, ali želimo da pokažemo da nam je tu i mesto. Zvezda je evroligaška ekipa i veoma je poštujemo, ali svakako da i mi imamo svoje šanse. Moramo fizički da im odgovorimo, a smatram da smo više nego sposobni za to - kaže Fundić.

Igokea u polufinalnu seriju ulazi rasterećeno, pošto je pritisak na strani Zvezde, koja je glavni favoriti za osvajanje šampionske titule.

- Bez obzira na to da li ima pritiska ili ne, svako daje sve od sebe u plej-ofu. Sve je moguće. Ne bih voleo da se bavim prognozama, jer prognozama nismo došli ovde gde jesmo. Išli smo utakmicu po utakmicu, pa ćemo tako i sada. Prvo meč u Beogradu, pa ćemo za dalje da vidimo - ističe bivši igrač Beovuka, Vršca, Mege i Zadra.

Krilni centar Igokee osvrnuo se i na drugi polufinalni par, u kom se sutra od 21 sat sastaju Budućnost i Mornar.

- Dao bih blagu prednost Budućnosti, ali mislim da je i tu sve otvoreno. Mornar ih je nedavno pobedio, pokazali su da su sposobni da igraju protiv Budućnosti. Imaćemo jedan zanimljiv plej-of - rekao je on.

Kao i tokom regularnog dela jedne od najuzbuljivijih sezona u poslednjih nekoliko godina i doigravanje će proći bez navijača.

- Svaki sportista i svako ko voli sport, želeo bi da vidi publiku na tribinima. Ne samo navijače, već da se život generalno vrati u normalu. Tako je - kako je. Žalosno je što smo se već navikli da igramo pred praznim tribinama. Nadam se da to neće potrajati. Sezona je bila odlična, a mislim da bi bila još bolja da je bilo navijača - zaključio je Fundić.

Video: Najatraktivniji tandem u NBA: Jokić samo pokaže Gordonu očima gde treba da skoči i sledi alej up!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zmaj

    3. maj 2021 | 09:14

    Imali ste šansu dok se igrala euroliga, ovako je hendikep +17

  • Vvv

    3. maj 2021 | 09:44

    Nažalost, nemate šansu, jer će vas sudije uništiti. Koliko god se vi trudili,sudije su na strani limenog,a vi niste Alisa u zemlji čuda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA