Bajern stao na korak od epskog preokreta, Barselona bez većih problema preživela Zenit u majstorici

Poznati su svi učesnici Fajnal fora Evrolige

  • 0
Andrea Trinkijeri Foto: Marko Jovanović

Prvi put u istoriji, gledali smo tri majstorice u plej-of fazi Evrolige. I možemo reći da smo uživali, bez ikakve dileme. Uz to, saznali smo da će se u Kelnu za šampionski trofej krajem ovog meseca boriti CSKA iz Moskve, Anadolu Efes, te Olimpija Milano i Barselona, koji su to mesto zavredili kasno večeras.

Armani je nekako uspeo da preživi Bajern. Činilo se da je sve mirno i lagodno za italijanski tim, a onda je usledio katastrofalni poslednji minut koji je mogao da ih eliminiše iz daljeg toka takmičenja. Imali su domaći +12, a došli su do toga da Bavarci čak imaju napad za pobedu. Ipak, tada je staloženost sačuvana, odigrana je dobra odbrana i obezbeđen je put u Keln – 92:89.

Pokušao je Pol Cipser sa više od pola terena u poslednjoj sekundi da trojkom donese produžetak Bajernu, ali je njegov šut završio pored obruča na opšte oduševljenje tima Etorea Mesine, na čijoj klupi su u tim momentima vladale zaleđene face.

Govoreći o samom toku ovog susreta, ništa nije moglo ni da ukaže da ćemo gledati neizvesnu završnicu. Bajern jeste bolje započeo duel, ali je Armani uzvratio i pred kraj treće četvrtine u rukama je držao čak +17. I pred poslednji minut, kao što smo naglasili na snazi je bila dvocifrena prednost, ali su momci iz Italije to uspeli da prokockaju "dlanom o dlan".

Ubedljivo najzaslužniji za plasman italijanskog kluba na Fajnal for je Šejvon Šilds, koji je ubacio 34 poena uz pet skokova. Pratio ga je Malkolm Dilejni koji je ubacio 16 poena uz 3/3 sa distance, dok je jedini dvocifreni bio još Kajl Hajns koji je postigao 12 poena. U timu Bajerna, raspoloženi su bili Džejlen Rejnolds sa 19 poena i 10 skokova, Vejd Boldvin sa dva manje, dok su dvocifreni bili još Džodžuan Džonson sa 14 poena, Denis Sili sa 11 poena, te Pol Cipser sa još jednim manje. Naš Vladimir Lučić je meč završio sa osam poena.

U Barseloni nikakva drama nije viđena. Zenit kao da se istrošio na prethodna četiri duela, pa nam večeras nije ponudio apsolutno ništa vredno pažnje. Ruski sastav se predao još u prvoj četvrtini, a dovoljno je reći da je španski tim sve četvrtine rešio u svoju korist – 79:53.

Najzaslužniji za plasman Barselone na završni turnir bio je Kori Higins sa 15 poena, tri manje dodao je Nik Kalates, dok su Kajl Kjurik i Brendon Dejvis završili sa po 11 poena na svom kontu. U timu Zenita malo ko je bio vredan pomena, a samo je Aleks Pojtris dobacio do 11 poena i bio jedini dvocifren u redovima ruskog sastava. Nekadašnji igrač Crvene zvezde, Bili Beron ubacio je devet poena.

Sve ovo znači da ćemo u Kelnu gledati okršaje između Barselone i Olimpije Milano u prvom polufinalu, odnosno Anadolu Efesa i ekipe CSKA iz Moskve u drugom polufinalu. Kakva nas košarka očekuje na kraju meseca, verujemo da će prštati od uzbuđenja!

Video: Meksička Kim Kardašijan ima i svoj video za odrasle: Zaboravićete na Diletu Leotu zbog nje!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA