≫ 

Džordanov koledž dres prodat za rekordan novac, i smrdljive čarape bi uspeo da "utopi" za milione

Reč je o dresu koji je "Leteći" nosio u drugoj godini na univerzitetu Severna Karolina

  • 0
Michael Jordan, Majkl Džordan Foto: Tanjug/AP/Mark J. Terrill

Da Majkl Džordan odluči da proda travku iz svoje bašte, grančicu drveta, ili iznosane smrdljive čarape, sigurni smo da bi i tada svota novca bila tolika da može da pregura mesec dana u svojoj raskoši.

Jer Džordanova slava je večna.

Iz SAD stiže nova vest koja samo potvrđuje ovu konstataciju.

Naime, dres legendarnog košarkaša koji je on nosio u svojoj "sofmor" sezoni na koledžu Severna Karolina prodat je na aukciji za neverovatnih 1.38 miliona dolara. Dakle, u pitanju čak nije ni dres iz njegovog najslavnijeg vremena sa Čikagom, nego dok još nije stupio na veliku scenu, dok je bi osamo dečko koji obećava.

Pomenuti dres Džordan je nosio u sezoni 1982/1983. Zanimljivo, ovo je najveći iznos koji je neko dao za bilo koji Džordanov dres koji se dosad našao u prodaji.

- Kao što i govori finalna ponuda koja je prihvaćena, ovaj dres je sve ono što jedan ozbiljan kolekcionarf želi da ima u svom posedu - izjavio je Kris Ajv iz aukcionarske kuće "Heritage".

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by ESPN (@espn)

Podsetimo, Džordan je 1984. godine drafotvan kao treći "pik" od strane Čikago Bulsa, a ostalo je, kao što kažu, istorija.

Poređenja radi, Džordanov dres koji je nosio kao član Bulsa u sezoni 1986/197. prodat je za daleko nižu sumu nego nejgov koledž dres - 480.000 dolara.

Retko šta tako dobro prolazi na aukcijama kao Džordanove memorabilije, u šta smo se i sada uverili. Podsetimo da je u avgustu 2020. godine na aukciji prodat i par patika "Air Jordan" koje je nosio, i parče table koja je prsla posle Džordanovog zakucavanja, za rekordnih 615.000 dolara.   

Michael Jordan, Majkl Džordan patike Air Jordan 1 Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA