≫ 

Ako Jokić pored ovakvog Karija bude MVP, onda je "prešao igricu": Stef dao 49 poena za tri četvrtine

Još jedna neverovatna predstava najboljeg šutera svih vremena

  • 7
stef kari Foto: Tanjug/Ap

Kako se regularni deo sezone u NBA ligi bliži kraju, sve su glasnije priče o tome da će Nikola Jokić, pre nego bilo koji drugi igrač u paklenoj konkurenciji, održati prednost u MVP trci, i ako zaista bude proglašen najkorisnijim igračem lige, biće to jedno od najvećih dostignuća jednog igrača sa ovih prostora ikada u bilo kom sportu.

Iz dana u dan, Somborac mora da se potvrđuje jer i samo dva-tri meča ispod njegovog proseka mogu da ga skrenu sa MVP staze, jer rivali ne posustaju. Iz meča u meč gledamo neka zaista neverovatna dostignuća ostalih kandidata za najprestižnije individualno prizanje.

Bredli Bil je, na primer, minule noći ubacio Indijani 50 poena, na istom meču Rasel Vestbruk je izjednačio rekord Oskara Roberstona po broju "tribl-dabl" ostvarenja u karijeri (181), ali je, čini se, najjači utisak ostavio maestralni Stefen Kari.

Bek Golden Stejta je za 29 minuta meča sa Oklahomom ubacio 49 poena, a ni cele tri četvrtine nije odigrao!

Cenim ljubav koju dobijam ovde. Veče kao što je ovo, samo želite da uđete dobro u meč jer utakmica mora da se dobije. Kada vidite da su prva dva šuta ušla, dobijete novi nivo samopouzdanja i od tog trenutka pokušavate da pokrenete lavinu - izjavio je Kari posle "gaženja" Tandera 136:97.

Kari je gostima isporučio 11 trojki iz 21 šuta, što mu je već deseti meč na kojem ubacuje 10 i više trojki ove sezone, potvrdivši po ko zna koji put reputaciju najboljeg šutera svih vremena.

Upravo zbog ovakvih igrača kao što je Kari i gotovo nestvarnih partija koje ponavlja iz meča u meč eventualna Jokićeva MVP titula imaće zaista specijalnu težinu i vrednost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    9. maj 2021 | 15:20

    Da se MVP bira po učinku u zadnjoj trećini sezone Stef bi bio prvi. Za razliku od njega i ostalih, Jokic igra na visokom nivou i bez povreda cijele sezone.

  • H

    9. maj 2021 | 15:10

    Stef je stvarno neverovatan,treba uzivati jer imamo priliku da ga gledamo,dečko igra nestvarno ove sezone,nosi ekipu Voriorsa cele sezone koja bez njega izgleda kao prosecna ekipa EvroLige,Ili Jokic ili On za Mvp,sve ostalo je kradja.

  • ! ! !

    9. maj 2021 | 16:37

    najgluplja nagrada mvp regularne sezone ako na kraju nisi sampion

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA