≫ 

Zvezda i Partizan više nisu dominatni u juniorskoj košarci: Klinci Mege šampioni Srbije!

Drugo i treće mesto zauzele ekipe Slobode Užice i Dinamika

  • 0
Juniori KK Mega Foto: KSS

Juniori Mege Sokerbet postali su šampioni Roda Juniorske lige Srbije u sezoni 2020/2021, pošto su u finalu završnog tunira u užičkoj dvorani „Veliki park“ savladali domaću Slobodu sa 89:73.

Od samog početka ove vrlo kvalitetne utakmice, Mega je nametnula ritam i u 6. minutu povela 19:5. Međutim, Sloboda se brzo trgla i smanjila minus, koji je bio oko deset poena i u drugoj četvrtini. Održavali su Beograđani gotovo konstantno dvocifrenu prednost, iako se domaća ekipa hrabro borila i držala priključak, da bi na poluvremenu Užičani smanjili na 36:43.

Na početku treće deonice Mega je mini serijom 5:0 podigla na 48:36 i nastavila je sa blagom dominacijom. U 28. minutu bilo je do tada najvećih 63:48, a na poslednju pauzu Beograđani su otišli sa „plus 13“ – 66:53.

Krenula je Sloboda u poslednjoj četvrtini na sve ili ništa, nekoliko puta bila na deset poena zaostatka, ali nije mogla više od toga, pa je Mega podigla prednost, na kraju zasluženo slavila i potvrdila da je najbolja ekipa Roda Juniorske lige Srbije.

Na kraju meče, dodeljena su i priznanja za najbolje pojedince u ligaškom delu takmičenja. Najbolji strelac ligaškog dela Roda Juniorske lige Srbije 2020/2021 je Vuk Vasić, član ekipe Konstantin iz Niša, koji je tokom lige postigao ukupno 570 poena ili prosečno 29,9 poena po utakmici. Ovaj igrač ujedno je i  MVP ligaškog dela Roda Juniorske lige Srbije 2020/2021 sa ukupno 709 indeksnih poena, odnosno 32,2 indeksna poena po utakmici. Tokom lige je ostvario učinak od 29,9 postignutih poena, 11 skokova i 2,4 asistencije po meču, za nešto više od 31 minuta na parketu. Pehar i prigodan poklon uručio mu je komesar lige Bojan Popović.

Najbolji strelac finalnog turnira Roda Juniorske lige Srbije za sezonu 2020/2021 je Nikola Jović iz ekipe Mega Sokerbet, koji je postigao ukupno 66 poena, odnosno 22 poena po utakmici. Jović je ujedno i MVP igrač finalnog turnira pošto je sakupio ukupno 84 indeksna poena, ili prosečno 28 po utakmici. Pehare i prigodan poklon uručio mu je Raša Radovanović.

Četvrto mesto na finalnom turniru pripalo je ekipi Crvene zvezde mts, a pehar za četvrto mesto uručio je Bojan Popović.

Treće mesto na finalnom turniru osvojila je ekipa Dinamik VIP Pej, bronzane medalje dodelili su Bojan Popović i dugogodišnji trener Slobode Slobodan Janković, koji je uručio i pehar za treće mesto.

Video: Zvezda i Partizan nisu više međustepenica za mlade igrače

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA