≫ 

Mijailović oštro po filijalama Zvezde i Budućnosti, najavljuje i tužbu CAS u Lozani

Predsednik KK Partizan digao glas protiv Studentskog centra i FMP-a

  • 80
Ostoja Mijailović Foto: ATA Images

ABA liga će naredne sezone dobiti neke nove aktere, pa će tako i filijala Budućnosti, Studentski centar, igrati najjače regionalno takmičenje. Tako dolazimo u situaciju da će ovogodišnji finalisti Zvezda i Budućnost imati svoje razvojne timove u okviru istog takmičenja.

FMP već godinama igra ABA ligu iako su veze između ovog kluba i Crvene zvezde jasne i ne skriva se da je u pitanju razvojni tim crveno-belih. Sada će takvu ekipu u ABA ligi imati i Budućnost, a tim povodom kontaktirali smo predsednika Partizana, Ostoju Mijailovića, kako bismo čuli njegovo mišljenje povodom ovakve situacije, naročito jer se dugo suprotstavljao učešću FMP-a u najjačem takmičenju.

- Na prvom mestu, Partizan se jasno zalaže za to da jedna uprava ne može imati pod svojom kontrolom ili u partnerskom odnosu dva kluba u istom rangu takmičenja. Primera radi, da se Mladost iz Zemuna plasirala u ABA 1 ligu, što im od srca želimo, mi bismo okončali naš ugovor o saradnji. Isto to očekujem od Budućnosti. Od naredne sezone da im Studentski centar više ne bude partner, nego rival - kaže Mijailović za Telegraf.rs.

Nebojša Čović, Dragan Bokan Dragan Bokan i Nebojša Čović; Foto: MN Press

- Kada je u pitanju naš gradski rival i njihov odnos sa FMP-om, tu se takođe zalažemo da se situacija do kraja raščisti. Oni su jednim delom neke stvari otklonili, kada je sa mesta predsednika FMP-a, smenjen Zoran Tošković, advokat našeg gradskog rivala i čovek koji je u rodbinskoj vezi sa porodicom Čović. Ipak, tu kompletna situacija mora da se do kraja istera i razrešenje tog problema ćemo tražiti pred jedinom institucijom koja je za to dovoljno kompetentna, a to je CAS u Lozani.

Da li mislite da Zvezda i Budućnost u startu imaju dve osigurane pobede protiv svojih filijala i da su samim tim u prednosti u odnosu na druge konkurente?

- U prošlosti je ishod utakmica bio vrlo izvestan kada su u pitanju dueli našeg gradskog rivala i kluba iz Železnika. Šta će biti u sezoni koja dolazi, videćemo. Za ugled same ABA lige u Evroligi i regularnost lige je od ključnog značaja da unutar lige ne postoji nikakav sukob interesa i na tome bi ne trebali, nego morali svi zajedno da radimo. 

- U budućem društvenom ugovoru ABA lige biće nadležnost CAS-a za rešavanje sporova, to su svi klubovi podržali, a to znači uvođenje reda u ligu. Pred CAS-om se sporovi vode brzo i pravično, nema mogućnosti da se stvari rešavaju žmurenjem na jedno oko ili gledanjem kroz prste "da se ne diže prašina".

Antonio Ahel

Da li je to dovoljno da se dovede u pitanje regularnost lige naredne sezone mada je to pitanje i do sada bilo prisutno zbog odnosa Zvezda-FMP?

- Ukoliko se dogovori sa Skupštine ABA lige sprovedu, možemo se nadati da će liga konačno obezbediti jednake uslove za sve. U datom trenutku, na današnji dan, to nije slučaj.

Šta će KK Partizan preduzeti kako bi zaštitio svoje interese i da li će uopšte reagovati po tom pitanju?

- Insistiramo na tome da se dogovori sa Skupštine ABA lige ispoštuju, da se liga preoblikuje u DOO, sa profesionalnim menadžmentom, i da sve eventualne sporove rešava CAS. Na taj način, posle dužeg vremena ćemo sve klubove ABA lige dovesti u ravnopravan položaj - zaključio je Mijailović.

Video: Ironična čestitka Ostoje Mijailovića Zvezdi na Evroligi: To je bila umetnost, ne uspeh menadžmenta!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pana

    20. maj 2021 | 16:22

    Nije vam smetalo kada su dve Igokeje bile u ligi,koji ste vi s radovi,vas treba protjerati iz Srbije!

  • Pp

    20. maj 2021 | 13:23

    Naravno, JSD i u ovoj situaciji protiv srpskih interesa a za svoje, hrvatske interese i njegovih bratskih klubova Cibone, Splita, Zadra... Očekivano obzirom na istoriju i svoje osnivače.

  • Konte

    20. maj 2021 | 13:15

    Ko normalan shvata ozbiljno limara?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA