≫ 

Može i Jokić jedan meč da ne bude na MVP nivou, Bogdan odmarao (povređen) i gledao šou Atlante

Tako je Nikoli protiv Portlanda dodelio samo nešto manje od 17 minuta, što je daleko ispod standarda za zvezdu NBA lige

  • 2
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denvera nisu se dobro proveli u NBA noći između nedelje i ponedeljka na gostovanju Portlandu pošto su poraženi sa 132:116, a čim Nikola Jokić nije na svom neverovatno visokom nivou, Nagetsi pretežno nemaju šta da traže protiv jakih ekipa kao što su Trejlblejzersi.

Nije što Jokić nije bio na svom nivou, već polako ulazimo u završnicu regularnog dela sezone i trener Majk Meloun je u toj fazi kada već razmišlja da što više odmara najveću zvezdu tima.

Tako je Nikoli protiv Portlanda dodelio samo nešto manje od 17 minuta, što je daleko ispod standarda za zvezdu NBA lige.

Srpski reprezentativac je za to vreme uspeo da ubaci 21 poen uz tri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu, a šutirao je 9/14 za dva, 0/3 za tri i 3/3 sa slobodnih bacanja.

Mogao bi Denver dodatno da popravi svoju četvrtu poziciju na Zapadu, ali izgleda da je Melounu bitnije da odmori igrače pred plej-of.

Portland je slavio na pogon Si Džej Mekaluma koji je ubacio 24 poena, dva manje je dao Demijan Lilard uz 10 asistencija, dok je Jusuf Nurkić takođe zabeležio dabl-dabl sa 20 poena i 13 skokova.

Na drugoj strani se istakao Markus Hauard sa 23 poena, te je upravo on bio jedini uz Jokića koji je imao nešto iznadprosečan učinak za Nagetse.

Atlanta je sa pola gasa demonstrirala silu protiv Hjustona savladavši ga sa 124:95, a u protokolu nije bilo Bogdana Bogdanovića kojem je prijavljen bol u levom kolenu, ali svima je jasno da se radi o odmoru pred bitne susrete u plej-ofu.

Uz Bogdana, odmarali su još Kapela, Galinari, Dan, Rediš, Erter i Gudvin, uz skraćenu minutažu Treju Jangu koji je do poslednjeg minuta pred meč takođe planiran za predah, ali Roketsi ni tako nisu uspevali da pariraju protivniku.

Trener Hoksa Mekmilan u prvi plan je izbacio Okungvua koji je bio ubitačan sa 21 poenom i 15 skokova, pa po 18 poena Ogustina i Bruksa nisu previše poljuljala samopouzdanje domaćina.

Bruklin je na svom terenu bio bolji od Klivlenda 123:109, Filadelfija od Orlanda 128:117, dok je Majami u gostima na pogon sjajnog Nemanje Bjelice očekivano savladao Detroit sa 120:107.

Čikago je iznenadio Milvoki na svom parketu sa 118:112, Minesota je imala sjajno veče protiv Dalasa 136:121, a za Maverikse je nešto više od četiri minuta proveo na parketu i Boban Marjanović koji je upisao tri poena i jednu asistenciju.

Lejkersi su bili bolji od Pelikansa u Nju Orlensu sa 110:98, Oklahoma je videla razgoropađenog Alekseja Pokuševskog i slavila sa 117:112 protiv Klipersa, dok je Juta potukla Sakramento u gostima 121:99.

Video: Zvezda uvela navijače u Pionir protiv Budućnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prolaznik

    17. maj 2021 | 08:21

    Nije vam baš tačna analiza utakmice. Prvo, i nakon ove utakmice Denver je treći na zapadu jer su i Klipersi (kalkulisano) izgubili od Oklahome. Portlandu je ova utakmica značila mnogo jer bi u slučaju poraza išli u plej-in umesto direktno u plej-of. Ovo je sasvim očekivan ishod. Denveru je odgovarao poraz da ne bi odmah išli na Lejkerse (koji ne samo da su jaki nego i strašno zaštićeni od sudija), a Portlandu je bila neophodna pobeda baš da bi ostali ispred Lejkersa. Win-win situacija. Pa će u plej-ofu da se vidi realno stanje između ova dva tima. A Jokićeve brojke su brutalne za minutažu koju je imao i za utakmicu koju je trebalo izgubiti.

  • Sport je i statistika

    17. maj 2021 | 07:39

    Da li je autor bacio pogled na tabelu pre utakmica, umesto što se raspisao? Pola ekipa odmara, jer nisu mogli ni popraviti ni pogoršati plasman, a Denver se i porazom popeo na 3. mesto jer se znalo da Klipersi namerno gube već 2 utakmice da bi izbegli Lejkerse u prvom kolu i da Lejkersi moraju igrati plej-in.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA