≫ 

Jokić pred istorijskom MVP titulom, 35 novinara otkrilo za koga su glasali - svi dali glas Srbinu!

Smeši se ogormno priznanje za našeg košarkaša

  • 8
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Nikola Jokić za sada ubedljivo vodi u trci za MVP-ja, do sada je 35 novinara otkrilo za koga su glasali - i svih 35 su svoj glas dali Nikoli Jokiću! 

Završena je sezona u NBA, a to znači samo jedno - Došlo je vreme za individualne nagrade!

Naš Nikola Jokić iza sebe ima sjajnu sezonu, svoj Denver je doveo do trećeg mesta u konferenciji, a u proseku je jako blizu tripl-dabla. Po kraju sezone, mnoge zvezde u NBA su krenule u lobiranje nagrade, zanimljivo je da niko od košarkaša nije podržao Nikolu Jokića, već je Stef Kari bio MVP za Morenta, Lebrona Džejmsa...

Sada je došao red i na glasanje novinara, tradicionalno 100 novinara glasa za nekoliko nagrada, izuzev MVP-ja, tu su najbolji odbrambeni igrač, najbolje petorke, igrač koji je najviše napredovao...

Sistem bodovanja za najboljeg košarakaša funkcioniše po sistemu što svaki novinar bira pet imena, onaj na prvom mestu dobija 10 poena, drugoplasirani dobija sedam, trećeplasirani dobija pet, sledeći dobija samo tri, dok peti dobija samo jedan bod.

Novinari nekada ne žele da otkriju za koga su glasali, ali ovoga puta to nije slučaj, čak 35 novinara je otkrilo svoje "glasačke listiće", a svih 35 je na prvo mesto stavilo Nikolu Jokića!

Nikola Jokić, MVP, NBA Printskrin: Twitter / Swipacam

Ukoliko se ovako nastavi, Jokić bi mogao da postane treći igrač u istoriji koji je jednoglasno izabran za MVP regularnog dela šampionata.

Video: Sjajni Jokić upisao tripl-dabl, a da nije ni igrao u poslednjoj četvrtini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivek

    19. maj 2021 | 20:11

    Jokic je nas kosarkaski Nikola Tesla.

  • Jokic

    19. maj 2021 | 23:42

    Nema dileme oko toga.Jokic je najbolji igrac u NBA i ne samo to vec najbolji igrac ikada iz bivse ex yu

  • Ivek

    20. maj 2021 | 09:08

    Nikola Tesla i Nikola Jokic imaju 3 zajednicke crte - obojici je ime Nikola,, poticu iz naseg naroda i svojom genijalnoscu osvojili su Ameriku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA