"Žoc bi našao sistem u NBA, Partizan nije isti bez navijača": Bogdan o crno-belima i bivšem treneru

Košarkaš Atlante ističe da mu nedostaje naš stil života, porodica i prijatelji, a da je paraleno uspeo da razvije sjajnom od

  • 6
Bogdan Bogdanović Foto: Promo/Privatna arhiva Bogdan Bogdanović

Košarkaši Atlante uspeli su da se domognu plej-ofa, koji će startovati kroz nekoliko dana. Prvi protivnik Hoksa biće ekipe Njujork Niksa, a jedini "problem" za ekipu Bogdana Bogdanovića predstavlja činjenica da neće imati prednost domaćeg terena, što znači da će morati da tragaju za brejkom.

Srpski košarkaš je u međuvremenu postao član "Adidas" porodice, što znači da će dobiti specijalno dizjanirane patike baš po svom ukusu. Na sve to, Bogdan nastavlja sa organizacijom svog kampa, gde će se ovog leta okupiti najtalentovaniji mladi igrači sa naših prostora.

Bogdan je na početku razgovora istakao da mu jako nedostaje naš mentalitet, prijatelji i porodica. To su stvari koje nekako ponajviše nedostaju kada krene sezona, jer nema dovoljno vremena za svakog pojedinačno da se posveti samom sebi.

- Što se tiče stvari koje mi nedostaju, ima ih mnogo. Izdvojio bih prijatelje, naš mentalitet, taj život, kafićarenje, životni stil... To je definitivno nešto što najviše nedostaje. Ovde je zaista dobro, nešto što se umnogome razlikuje jeste da je veći deo okruženja dosta ambiciozniji, veruju u neke neverovatne stvari, a ujedno se trude oko toga i rade na tome. Žele da urade to što zamisle.

Istakao je Bogdan da je uspeo da isprati ovu sezonu Partizana, za koju kaže da nije bila jedna od najboljih, ali da je glavni problem bio u nedostaku navijača. Istovremeno, istakao je da se nije čuo sa nekadašnjim trenerom, Duškom Vujoševićem.

- Ispratio sam koliko sam uspeo. Izuzetno teška sezona za Partizan, ali dobro. Teško je bilo za sve, teški su bili uslovi. Znamo da je Partizan bez navijača nešto drugo, oni naročito, to je nešto posebno u našoj kulturi. Teško je bilo bez navijača nešto uraditi. Ne čujem se sa Duletom Vujoševićem.

Setiće se navijači crno-belih da je Bogdan neretko umeo da ostane posle treninga i da šutira potpuno sam. Od kako je otišao u NBA ligu, to ne čini tako često.

- Do iznemoglosti ne šutiram, jednostavno nemam snage, ali i dalje imam tu neverovatnu pishičku barijeru. Mnogi vole da izlaze prvi sa treninga, ali ja ne mogu da preloim. Ostao bih nekad da šutiram, ali ne mogu ni da izađem odavde - rekao je sa osmehom Bogdanović.

U tom smislu, Bogdanović je prokomentarisao priče o potencijalnom dolasku Željka Obradovića u NBA ligu. Kaže da bi najtrofejniji evropski trener našao način da se adaptira na uslove "preko bare".

- Mislim da bi on našao svoj sistem, koji ovde funkcioniše. Nema toliko vremena za utakmice, nema domaćeg prvenstva, slabijih utakmica, odmaranja... Ova sezona je bila naporna, na neke utakmice izlazili smo bez zagrevanja. Neki igrači ne igraju, svi smo u nekim "oblacima". Nikome glava nije tu, a taj umor... Ipak, mislim da bi on našao neki svoj novi način da radi ovde. On ima tu moć adaptacije, koja dolazi vremenom. On nas je navikao na uspehe. Ne bi ostao dužan tu.

Bogdan Bogdanović Foto: Tanjug / AP

Prokomentarisao je i rad sa novim trenerom Atlante. Od kako je došao, uspeo je da potpuno trasnofrmiše Bogdanovu ulogu na terenu, a samim tim imamo njegove sve bolje partije kako se sezona primiče kraju.

- On je stara škola. Non-stop nam ponavlja iste stvari. Sviđa mi se što je napravio sistem i što se drži toga. Hoće da upari staro sa novim. Moramo da ga slušamo, to mi se dopada. Mi hoćemo da igramo brzo, moderno, ali on želi da dodamo i njegov "stil", da ima uticaj na igru. Mislim da je taj spoj dobar za našu ekipu. Tera nas da uzimamo više šuteva, traži nam da igra dođe do nas.

Logično pitanje bilo je kakva su njegova sećanja na vreme provedeno u Istanbulu. Navijači Fenerbahčea ga i dalje čuvaju duboko u svom srcu i nadaju se njegovom povratku u nekom delu karijere.

- Pa, iskreno nisam siguran koliko me pamte dok ne odem dole. Ali kada budem otišao dole, vratiće mi se sećanja. Nekada bih voleo da odem, čisto da vidim da li je to isto. Oni su neverovatni, prelaze sve granice.

Zaključuje Bogdanović da je će na kampu koji organizuje sigurno biti neki gost iznenađenja, moguće je da će to biti Trej Jang, sa kojim je naš košarkaš razvio sjajnu saradnju ove sezone u Atlanti.

- Radimo na tome i to uvek čuvamo za iznenađenje, uvek smo imali nekog dobrog gosta na kampu, čak i više njih. Mogu ljudi to da očekuju i ove. Ako nam korona dozvoli da ako putujemo, da ugostimo nekoga, uradićemo to - zaključio je Bogdan.

Video: Bogdan Bogdanović o potencijalnom trejdu, razlici između Atlante i Sakramenta i saradnji s Jangom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    20. maj 2021 | 18:19

    Ма, пртзн није исти без Милошевића, Марјановића, Тадића и остале булументе...сад је тамо где реално припада од настанка...

  • IvanTs

    20. maj 2021 | 19:34

    Zoc bi umro kako se igra odbrana...

  • baba smilja iz darosave

    20. maj 2021 | 18:11

    ne bi se on zadrzao u nba ni tri dana sa njegovim maltretiranjem igraca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA