≫ 

"Aleksej da bude bezobrazniji, Vasa je već fizički spreman": Bogdan vidi neka nova imena u NBA ligi

Momak iz Mirijeva kaže da će se Petrušev veoma dobro snaći "preko bare"

  • 7

Video: Bogdan Bogdanović o potencijalnom trejdu, razlici između Atlante i Sakramenta i saradnji s Jangom

Još malo, pa će Bogdan Bogdanović zaigrati svoj prvi NBA plej-of u karijeri. Atlanta je zajedno sa njim na terenu izgledala zaista neverovatno, srpski košarkaš je podigao formu u pravo vreme i odveo je Hokse do petog mesta na Istoku, što znači da će se na početku razigravanja sastati sa Njujork Niksima.

Srpski košarkaš je u međuvremenu postao deo "Adidasa", dobio je patike po svojoj meri i u njima će zaigrati u predstojećem plej-ofu. A kako se snašao do sada u Atlanti i da li se polako priprema za reprezentaciju? U razgovoru za srpske medije, prvo se dotakao Alekseja Pokuševskog.

- Pa, videli smo se samo na utakmicama. Nema vremena za pametovanje i savet. Nismo mnogo širili priču. Igra lepo, pametno, ali mislim da treba da bude malo bezobrazniji, jer mislim da mi to nemamo kada dođemo ovde. Ovde je to individualnije, pogotovo oko ekipa koje su u procesu. Sada će više raditi na njemu, treba da iskoristi to što mu nude. Deluje jednostavno, ali teško je. I ima celu sezonu da se bori sa tim - Bogdanove su reči o mladoj nadi Oklahome.

Jasno je da sve zanima koga Bogdan vidi u NBA ligi u narednom periodu od naših košarkaša. Na prvu loptu je već imao par imena na svom spisku.

- Gledao sam Petruševa, deluje mi kao neko ko može da igra na NBA nivou, ali i Milutinova. On treba da proba, pričao je o tome. Naravno, na reprezentativnom okupljanju nekada dođemo do te teme, pričamo malo o tome.

Već neko vreme priča se da bi Vasa Micić mogao da pređe u redove Oklahome. Da li će se to ostvariti niko sa sigurnošću ne može da kaže, ali Bogdan kaže da je momak iz Efesa fizički već speman i da je jedina razlika u odnosu na Evroligu ta što se igra daleko više utakmica u sezoni.

- Vasa više nije mlad, nije ni Milutinov. Dajmo onda ove mlađe. Za Vasu mislim da je fizički već spreman, ali najveća razlika u tome je što se mnogo više utakmica igra i što ima više ekipa. Nama je bila mnogo bitna ta utakmica u Detroitu, zbog koje mi sad nemamo prednost domaćeg terena. Sve ekipe su stvarno dobre, sve rade mnogo... Niko ne želi da izgubi, ali neke stvari se ne poklope i krene se sa lošom serijom. Savet je da rade na telu, da se bolje oporavljaju od utakmica. To je meni bio problem prve i druge godine - da budeš svež za sledeću utakmicu.

Bogdan je za kraj stigao da se dotakne Igora Kokoškova, sa kojim kaže da je u čestom kontaktu. Ističe da je selektor s vremena na vreme posećivao njegove utakmice.

- Naravno, čujemo se. Mislim da je on u kontaktu sa svim srpskim i balkanskim igračima u NBA ligi. Bio je na gostovanju Juti, u Finiksu, uvek je organizvao to neko viđanje. Imao sam sreće da radim sa njim - zaključuje srpski košarkaš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    20. maj 2021 | 23:24

    Sredi se ti prvo tamo,budi konstantan. Pa onda deli savete. Ajde svi posle u repku da kidate...

  • Kursadzija

    20. maj 2021 | 23:04

    Za tamo nebitan lik

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA