Ruski mediji tvrde: Zvezda u Evroligi bez obzira na ishod finalne serije ABA lige protiv Budućnosti

Uz crveno-bele, preostalo mesto dobiće Zenit iz Sankt Peterburga

  • 27
KK Crvena zvezda - KK Igokea Foto: ABA liga - KK Crvena zvezda mts

Kako stvari stoje, pobednik VTB lige u ovoj sezoni neće imati sigurno mesto u Evroligi za narednu takmičarsku godinu. Prrema navodima RIA Novosti, odnosno Ruske agencije za međunarodne informacije, to mesto će pripasti ekipi Zenita iz Sankt Peterburga.

- Prethodno je najbolji tim VTB lige ne računajući CSKA, koji ima dugoročnu licencu, dobijao mesto u Evroligi za iduću takmičarsku godinu. U sezoni 2021/22, Rusiju će u ovom takmičenju sigurno predstavljati Armejci i Uniks - navela je ruska informativna agencija.

Podsetimo, u polufinalu VTB lige trenutno igraju CSKA i Zenit i jednom paru, odnosno Lokomotiva Kubanj i Uniks u drugom. Ako se kojim slučajem Lokomotiva domogne finala, a ekipa iz Sankt Peterburga to ne učini, ne bi bilo čudno da Železničari "izvise" za mesto među najboljim ekipama u Evropi.

A onda - bomba. RIA Novosti na osnovu neimenovanog izvora tvrde da će se u Evroligi pored Zenita naći i Crvena zvezda.

- Informacija da će se najbolji tim VTB lige, ne računajući CSKA, dobiti zagarantovano mesto u Evroligi za sledeću sezonu nije tačna. Čelnici će sami odrediti ko će popuniti dva upražnjena mesta, ali oko toga nema posebnih zagonetki. Klubovi koji će verovatno dobiti poziv su Zenit i Crvena zvezda - piše u navodima RIA Novosti.

Za sada je poznato ukupno 16 od 18 učesnika Evrolige za narednu sezonu. To su Barselona, Real Madrid, Baskonija, Fenerbahče, Anadolu Efes, PAO, Olimpijakos, Olimpija Milano, Žalgiris, CSKA Moskva i Makabi Tel Aviv koji imaju dugoročne licence, Bajern i Asvel će to imati od naredne sezone, Alba je "zaradila" dvogodišnju specijalnu pozivnicu, a Monako i Uniks sledeće godine će igrati u Evroligi kao finalisti Evrokupa.

Video: Bogdan Bogdanović o potencijalnom trejdu, razlici između Atlante i Sakramenta i saradnji s Jangom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤣

    20. maj 2021 | 19:16

    Nemojte potresati mali crno beli deo našeg naroda, ili hrvatskog? Nije lepo stalno su tužni.

  • CZV

    20. maj 2021 | 19:22

    Mi uzimamo ABA ligu a za tu licencu... kako oćete.

  • Olimdar

    20. maj 2021 | 19:12

    Pa neće valjda hrvatski Tudjmanov klub da zovu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA