≫ 

FMP doveo pojačanje: Nekadašnji igrač Partizana i jedan od najboljih centara ABA 2 lige u Železniku

Dimitrije Nikolić biće velika uzdanica Pantera u narednim sezonama

  • 4
Dimitrije Nikolić

Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Ono što se već pominjalo tokom prethodnih nekoliko nedelja, danas je dobilo epilog. Najbolji košarkaš užičke Slobode u prethodne dve sezone, Dimitrije Nikolić napustio je grad na Đetinji i zaputio se ka beogradskom predgrađu. Rođeni Kragujevčanin potpisao je trogodišnji ugovor sa FMP-om iz Železnika, za koji će naredne sezone nastupati u ABA ligi.

Reč je o jednom od najtalentovanijih košarkaša iz domaćeg prvenstva. Sa Slobodom je pre godinu dana ostvario istorijski, prvi plasman ovog kluba u ABA 2 ligu, a ove godine je igrao četvrtfinale gde je poražen od kasnijeg pobednika, ekipe Studentskog centra, nakon što su Užičani prethodno zauzeli osmo mesto na tabeli posle uvodna četiri "babla".

 

Nikolić nije nastupio samo na drugom balonu zbog problema sa koronavirusom. Na ostalima je prosečno beležio 13,4 poena po utakmici uz 5,2 skova, 1,8 asistencija i jednu ukradenu loptu po utakmici. U domaćem šampionatu je bio najbolji strelac užičke Slobode sa 16,1 poenom uz 5,9 uhvaćenih i 1,9 podeljenih lopti saigračima. Po indeksu efikasnosti, bio je ukupno deveti igrač lige.

Rođen je 6. avgusta 1997. godine u Kragujevcu i igra na poziciji centra. Profesionalnu karijeru započeo je u Radničkom iz svog rodnog grada, da bi potom prešao u Partizan gde se zadržao tačno jednu godinu. Potom je prosleđen u Mladost iz Zemuna, gde ga je uočio Vladimir Lučić i doveo u Slobodu iz Užica sa kojom je ostvario veliki uspeh.

Video: Bogdan Bogdanović o potencijalnom trejdu, razlici između Atlante i Sakramenta i saradnji s Jangom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA