≫ 

Denver se okliznuo već na startu plej-ofa, uzalud još jedna Jokićeva MVP partija

Nagetsi poraženi na startu serije sa Portlandom

  • 11
nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Denvera poraženi su na startu četvrtfinalne serije plej-ofa NBA lige od Portlanda na svom terenu 123-109, uz još jednu MVP partiju srpskog košarkaša Nikole Jokića.

Nažalost, ona ovog puta nije bila dovoljna da se "poništi" napadački potencijal Lilarda, Entonija, Mekaluma i ostalih na drugoj strani, ali Somborcu se piše još jedan impresivan "dabl-dabl" - 34 poena i 16 skokova. Upisao je tek jednu asistenciju.

Osim Jokića, jedino je još Majkl Porter Džunior napadački prednjačio kod Nagetsa, ubacio je 25 poena (1/10 za tri), donekle i Gordon sa 16, dok su ostali bili daleko ispod proseka i kvaliteta potrebnog da se uđe u egal borbu sa iskusnom napadačkom linijom Trejlblejzersa.

Kod gostiju, sjajan je po običaju bio lider tima Demijen Lilard sa 34 poena, pet trojki iz 12 šuteva od kojih su neki bili tako tipični za njega, teški, van balansa, iz velike daljine - ali to je Lilard!

Do izražaja je došla "duža klupa" Portlanda koji je u svojim redovima imao čak šestoricu igrača sa dvocifrenim košgeterskim učinkom, za razliku od Denvera kod koga su, osim udarne trojke, ostali totalno podbacili.

Pored Lilarda, Trejlbljezerse su do trijumfa i vođstva u seriji vodili Mekalum sa 21 poenom, Entoni sa 18, Nurkić sa 16, Simons sa 14, Paule sa 10...

Što se tiče samog toka utakmice, Denver je koliko-toliko imao rezultatsku kontrolu do sredine treće deonice, vodio je i devet razlike do tog momenta, ali su se onda gosti doslovce katapultirali do pobede zahvaljujući seriji 8:0 u režiji neverovatnog Lilarda. Očas posla su gosti iz Oregona u tom intervalu preuzeli vođstvo, bilo je i deset razlike u poslednjoj četvrtini, i do kraja ga gotovo rutinski održali.

Naredni meč serije igra se takođe u Koloradu u noći između ponedeljka i utorka.

nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

Rezultati prvih mečeva plej-ofa

Zapad

Denver - Portland 109:123 (0:1)

Los Anđeles klipers - Dalas 103:113 (0:1)

Istok

Bruklin - Boston 104:93 (1:0)

Milvoki - Majami 109:107 (produžetak) (1:0)

Video: Sjajni Jokić upisao tripl-dabl, a da nije ni igrao u poslednjoj četvrtini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prolaznik

    23. maj 2021 | 07:24

    Teško da će ova serija da potraje duže od četiri utakmice. Nema Jokić sa kim da igra. Ne može se kroz plejof sa samo jednim vrhunskim igračem, mora da postoji bar još jedan. MPJ još uvek nije taj. Nisam gledao noćas, ali vidim da je Denver potpuno nadigran u trećoj četvrtini. Da pogodim da su tad na terenu "blistali" Green i Millsap? Trener Maloun uporno forsira njih dvojicu, dok drži upotrebljivog centra McGee-ja na klupi, a ovaj bi mogao da rastereti Jokića, da igra dok je Nikola predahne.

  • ratar

    23. maj 2021 | 08:14

    Nema sanse pored nurkica. Opet ga silovao

  • MUKTE

    23. maj 2021 | 07:34

    mvp vrlo brzo zavrsava plej of i sezonu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA