≫ 

Jokić ubacio 38 poena i odgovorio na provokacije Portlanda! Denver je živ, serija je ponovo na nuli

Srpski košarkaš imao je još jedno fantastično veče

  • 4
Nikola Jokić Foto: Tanjug / AP

Ako je neko sumnjao u Nagetse pred početak ove plej-of serije, sada slobodno može da prestane to da radi. Dugo se otvoreno govorilo kako će se Jokić i saigrači snaći bez tolikog broja povređenih košarkaša, a oni su im to pokazali u drugom meču plej-ofa protiv Portlanda. Sve je funkcionisalo bez greške u redovima Denvera, Nikola je odigrao još jednu MVP utakmicu, a epilog svega je pobeda koja nas vraća na nulu pred nastavak serije - 128:109.

Sem par trzavica sa početka utakmice, sve ostalo je išlo na vodenicu Denver Nagetsa. Vrlo brzo je tim srpskog košarkaša uspeo da se domogne i dvocifrene prednosti koju je ljubomorno čuvao do kraja utakmice. Manji pad viđen je tek pred kraj prvog poluvremena, kada je Portland prišao na svega četiri poena zaostatka, ali je već do kraja druge četvrtine viđena serija 8:0 kojom je situacija vraćena "u normalu".

A kakav je bio Nikola Jokić? Perfektan. Srpski košarkaš imao je odlične procente iz igre, postigao je 38 poena, zabeležio je još osam skokova i pet asistencija, te time potvrdio da Denver ozbiljno može da računa na njega kada bude prigustilo u narednim utakmicama. Ukupno je šutirao 15/20, pri čemu je za dva imao nestvarnih 13/16, dok je sa distance pogodio dve od četiri trojke. Sa linije penala bio je perfektan - 6/6.

Visoko društvo poenterski gledano večeras mu je pravio Majkl Porter Džunior, koji je ubacio 18 poena, a veoma blizu bio je Pol Milsap koji je postigao još tri poena manje. Od dvocifrenih, tu smo još mogli da vidimo Arona Gordona (13 poena), kao i Montea Morisa i Fakunda Kampaca sa po 12 poena. Ovaj poslednji podelio je neke nestvarne asistencije kroz noge rivala i tako je preuzeo deo magije od Jokića.

Potpuno očekivano na drugoj strani gledali smo dominaciju Dejma Lilarda. Ovaj košarkaš izbrojao je do 42 poena, imao je na sve to četiri skoka i deset asistencija, mada nije imao ni približno dobre procente kao Nikola Jokić. Ukupno je šutirao 11/24, pri čemu je imao 9/16 za tri poena, tako da možemo reći da je većina njegovih pogodaka iz igre došla sa distance. Od ostalih su se istakli samo još Si-Džej Mekalum sa duplo manje poena, odnosno 21 poenom, te Norman Pauel koji je okončao susret sa 15 poena.

Detalj koji je definitivno obeležio utakmicu bio je nesportski prekršaj Karmela Entonija, koji je sredinom prvog kvartala gurnuo našeg asa iz čista mira i bacio ga na zemlju. Srpski košarkaš ostao je miran i staložen, a ovaj je dobio nesportsku ličnu grešku, mada je mogao da dobije i nešto strožu sankciju. Sve to govori koliko je Nikola sazreo i koliko razmišlja dok igra za tim

Video: Entoni bacio Jokića na parket: Provokacije nisu sprečile Denver da ih počisti i vrati seriju na 0

Narednu utakmicu Denver igra u noći između četvrtka i petka. Biće to prava poslastica za one koji vole da "urane", pošto će Jokić i saigrači na teren istrčati otprilike onda kada u Srbiji bude počelo da sviće. Utakmica počinje od 04.30 časova.

U drugoj utakmici večeri, gledali smo potpunu dominaciju Milvoki Baksa, koji su sravnili Majami sa zemljom na domaćem terenu i tako došli na pola puta do plasmana u narednu rundu plej-ofa. Na terenu sa Hit se pojavio i Nemanja Bjelica, ali ni srpski košarkaš nije uspeo da zaustavi sunovrat svoje ekipe, koja će morati dobro da se oznoji ne bi li vratila sve na nulu - 132:98.

Dovoljno je reći da je Milvoki utakmicu otvorio serijom 19:4, a da je u jednom momentu prve četvrtine vodio sa +28 (46:18). Ako je neka četvrtina mogla da ponese epitet kako ne treba igrati košarku, onda je to definitivno ova. Nastavili su gosti samo da srljaju u nastavku poluvremena, u drugoj četvrtini smo problili marginu od 30 poena prednosti, a do kraja utakmice Baksi nisu želeli ni previše da se znoje, već su komotno održavali razliku na tom istom nivou.

Junak pobede bio je dvostruki uzastopni MVP lige, Janis Adetokunbo koji je postigao 31 poen, a uz to je sakupio 13 skokova i šest asistencija. Pratio ga je Brin Forbs sa 22 poena, a raspoložen je takođe bio Kris Midlton koji je meč završio na koti od 17 poena. U sastavu Majamija samo Divejn Dedmon sa 19 poena i Goran Dragić sa još jednim manje zaslužili su kakvu-takvu prelaznu ocenu. Nemanja Bjelica je na terenu proveo 12 minuta, a za to vreme stigao je da postigne četiri poena uz 1/5 iz igre (1/3 za tri poena). Uhvatio je i jedan skok.

Baš kao i susret Portland - Denver, treći meč ove serije gledaćemo u noći između četvrtka i petka sa početkom od 01.30 časova. S

Video: Sjajni Jokić upisao tripl-dabl, a da nije ni igrao u poslednjoj četvrtini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA