≫ 

"Da je Zvezda stigla 4 dana ranije, Jokić danas ne bi igrao košarku": Miško otkrio nepoznate detalje

U dokumentarcu "Šesti igrač", mnogo priče bilo je o putu Nikole Jokića ka NBA ligi

  • 9
Nikola Jokić, Miško Ražnatović Foto: MN Press

Čekamo dan kada će Nikola Jokić osvojiti titulu MVP-ja ligaškog dela sezone NBA lige. Srpski košarkaš je apsolutni favorit za tu nagradu, a ako priznanje na kraju i dobije, biće najslabije rangirani igrač sa drafta kojem je to pošlo za rukom.

Srpski košarkaš je izašao na draft i Denver ga je izabrao tek kao 41. pika tokom 2014. godine, a 365 dana kasnije se i zvanično "preselio" u odrede Nagetsa. U Megi je napravio svoje prve velike korake, razvio se kao košarkaš i posle sjajnih igara u ABA ligi prešao je preko okeana.

Preostaje otvoreno pitanje kako Crvena zvezda ili Partizan nisu uspeli da ga primete, a dilemu je razoktrio poznati košarkaški agent Miško Ražnatović u dokumentarnom filmu "Šesti igrač", koji je posvećen upravo njemu.

- U to vreme, pojavila se i Zvezda, i Stragi Stevanović (direktor omladinske škole prim. aut.), ali zakasnili su recimo, jedno, četiri dana. Da su stigli na vreme, on ne bi igrao košarku danas. Jer tamo… taj sistem… baš je specifičan za njega. Ostalo je istorija! - rekao je Ražnatović o mladim danima Nikole Jokića.

Prva godina proboja Jokića na velikoj sceni bila je 2015. godine, kada je bio proglašen za najvećeg talenta i MVP-ja ABA lige. Tada ga je primetio Arturas Karnišovas, a ostalo je istorija.

Video: Entoni bacio Jokića na parket: Provokacije nisu sprečile Denver da ih počisti i vrati seriju na 0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA