Nikad kraća KLS, samo šest pobeda potrebno za titulu, Partizan kreće protiv svoje filijale

Dueli četvrtfinala Mega - Vojvodina, Partizan - Mladost Zemun, FMP - Borac i Crvena zvezda - Zlatibor

  • 2
KK Crvena zvezda - KK Partizan Foto: ABA liga - KK Crvena zvezda mts

Košarkaška liga Srbije počinje u četvrtak, 27. maja utakmicama četvrtfinala plej-ofa.

Po prvi put završnica srpskog košarkaškog šampionata igraće se bez ligaškog dela, a razlog tome je nedostatak termina usled kasnog završetka ABA lige i neophodnog vremena za pripreme reprezentacije Srbije, koju od 29. juna do 4. jula očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Usled takvih okolnosti, osam najboljih timova Srbije, pet učesnika regionalnog takmičenja - Crvena zvezda, Mega, Partizan, FMP i Borac i tri ekipe koje su imale najbolji plasman iz Košarkaške lige Srbije - Mladost Zemun, Vojvodina i Zlatibor, kroz nikada kraće doigravanje odlučivaće o novom šampionu.

Svi mečevi plej-ofa, odnosno četvrtfinale, polufinale i finalna serija, igraće se na dve dobijene utakmice, što znači da će do titule ona ekipa koja pobedi u samo šest utakmica.

U četvrtak će na teren prvo košarkaši Mege koji od 12 sati dočekuju Vojvodinu, FMP od 16 sati igra protiv Borca, dok će Partizan od 18 sati odmeriti snage sa ekipom zemunske Mladosti.

Termini četvrtfinalog duela između Crvene zvezde i Zlatibora biće naknadno određeni zbog Zvezdine pete utakmice protiv Budućnosti.

Trener Borca, Marko Marinović je pred prvi duel u seriji FMP-a i Borca, imao izjavu u kojoj je rekao da je FMP favorit u ovom meču

- FMP će biti favorit u predstojećem okršaju, ali mi svakako ne nameravamo da se predamo i unapred podignemo belu zastavu. Pružićemo dobar otpor, a kako će se na kraju sve završiti, biće poznato vrlo brzo - rekao je Marinović za klupski sajt.

Kao najveću prednost vidi u tome što je Borac napustilo nekoliko košarkaša, dok je FMP zadržao roster iz ABA lige.

Trener Partizana, Aleksandar Matović rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv Mladosti iz Zemuna

- Igramo protiv tima koji je u KLS-u završio prvi, igrali su polufinale ABA 2 lige, nesrećno izgubili. Tim koji igra specifičnu košarku, agresivni su preko celog terena, tokom 40 minuta u njihovom sistemu odbrane.

U napadu ima dobrih individualaca, predvođeni Mičelom, Gomboom, kao i našim bivšim igračima Aranitovićem i Tanaskovićem. Biće zahtevno u ovim mečevima- rekao je Matović za klupski sajt Partizana.

Revanš mečevi na programu su 29. maja, a ukoliko bude potrebna majstorica, taj termin će se naknadno utvrditi.

Video: Sevale varnice na parketu Morače: Simonović i De la Vale u klinču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA