≫ 

Zvezda objavila demoliranu sudijsku svlačionicu, arbitri petog meča strahuju za bezbednost

Čudna atmosfera se kreira pred "majstoricu" za trofej ABA lige

  • 14
KK Crvena zvezda svlačionica Foto-kolaž: KK Crvena zvezda

Umesto da se priča o košarci, adutima dva trenera na terenu, lepoti sporta, iščekivanju velikog meča za titulu Zvezde i Budućnosti, fokus je sa terena pomeren "u mulj" koji je sve dublji i prljaviji. Košarkaški klub Crvena zvezda je od drugog meča u Podgorici izdala već četiri saopštenja (?!), ovo poslednje u četvrtak, u kojem traži od ABA lige da se pokrene istraga zbog demoliranja svlačionica u hali "Pionir" posle utakmice crveno-belih i Cedevite Olimpije u regularnom delu sezone.

Podsetimo, bio je to meč koji je izazvao pažnju zbog prekdia signala TV prenosa u završnih tridesetak sekundi, pa je Zvezda u tesnom finišu uspela da slavi.

Tad se navodno i desio incident u sudijskoj svlačionici, u režiji jednog od arbitara kako tvrde u Zvezdi, a video oštećenja u toj prostoriji može se pogledati na sajtu KK Crvena zvezda.

Saopštenje crveno-belih prenosimo u celosti, bez redakcijskih korekcija:

KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je od ABA lige u četvrtak zahtevao hitno pokretanje disciplinskog postupka protiv sudije Uroša Nikolića i delegata Milana Krnete zbog dešavanja nakon utakmice 11. kola ABA Lige između KK Crvena zvezda i KK Cedevita Olimpija koja je odigrana 14. 04. 2021. godine u Beogradu. Nakon fer i korektne utakmice koja je odigrana u hali "Aleksandar Nikolić" iz nama nepoznatih razloga, sudija Uroš Nikolić je potpuno demolirao sudijsku svlačionicu, napravio veliku materijalnu štetu i tom prilikom doživeo i povredu.

KK Crvena zvezda svlačionica Foto-kolaž: KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda saznao je za ozbiljnost i razmere ovog incidenta tek kada se u javnosti pre tri dana pojavio video snimak potpuno uništene svlačionice u hali “Aleksandar Nikolić”. Proverama kod čelnika SC “Tašmajdan” i hale “Aleksandar Nikolić” kao i MUP Republike Srbije koji su izvršili uviđaj i sačinili službenu belešku o ovom incidentu, KK Crvena zvezda je došao do saznanja da je sudijska svlačionica potpuno uništena!

Posebno nas iznenađuje i činjenica da delegat ove utakmice Milan Krneta nije zabeležio ovaj veliki incident i to smo utvrdili uvidom u njegov zvanični izveštaj sa te utakmice?

Podsećamo javnost da predstavnici KK Crvena zvezda prema pravilniku ABA lige nemaju pristup sudijskoj svlačionici.

Zbog ovog još jednog nemilog događaja koji ponovo baca loše svetlo na već urušen imidž lige, i pošto smo prikupili sve relevantne podatke, uključujući i sporni video u trajanju od 20 sekundi, KK Crvena zvezda zahtevao je hitnu istragu (disciplinski postupak) i kažnjavanje svih aktera ovog skandala koji predstavlja još jedan težak udarac za regionalnu ligu i integritet i ugled svih učesnika i aktera ABA lige.

Košarka KK Budućnost VOLI - KK Crvena zvezda Foto: Dragana Stjepanović/ABA League

Istog dana, oglasile su se i sudije ABA lige, kroz saopštenje udruženja sudija regionalnog takmičenja (UKSA), u kome su izrazili zabrinutost po bezbednost arbitara petog meča u Beogradu.

Udruženje košarkaških sudija ABA lige (UKSA) najoštrije je osudilo, kako su naveli, sve aktere kampanje koja preti da, ocenjuju, ugrozi sve uzvišeno, lepo i plemenito što košarka jeste. Iz UKSA su naveli da po ko zna koji put, prisustvujemo nedopustivom, nezdravom, nesportskom i nadasve opasnom kreiranju atmosfere linča pred završnicu plej ofa ABA lige.

- Manipuliše se sudijskim ocenama, pa smo zbog istine spremni da objavimo i izveštaje kontrole sa prethodnih utakmica. Zapanjeni smo činjenicom da Sudijska komisija i rukovodstvo ABA lige dozvoljavaju širenje ovakvih neistina bez ikakve reakcije i komentara. Čini se da pojedini pokušavaju da navodnom ugroženošću i nepravdom, opravdaju svoja nerealna i neispunjena obećanja pred početak sezone i tako "pokriju" loše investiran novac i ogroman budžet koji je potrošen - navodi se u saopštenju.

UKSA, kako su kazali, zahteva da im se odgovori na jednostavno pitanje ko je odgovoran, imenom i prezimenom, za bezbednost i regularnost pete utakmice u Beogradu.

- Očekujemo da nam se saopšte imena ovlašćenih lica ABA lige i KK Crvena Zvezda. Nadamo se da je jasno da smo prinuđeni na ovakve poteze u cilju očuvanja dostojanstva, sigurnosti i bezbednosti sudija, kao i igrača i drugih prisutnih u sportskoj sali - poručuju iz Udruženja.

KK Crvena zvezda - KK Budućnost Foto: MN Press

Veruju da će njihov zahtev biti shvaćen kao doprinos i želja da se zajednički završi prvenstvo na najbolji mogući način u slavu sporta.

- Želimo da se svi akteri ove poslednje utakmice ugledaju na pokazani visoki profesionalizam i sportski duh učesnika dosadašnjih mečeva na terenu, a mi ćemo se odrediti shodno odgovorima koje tražimo - navodi se u saopštenju.

Video: Borjan brani penal Štuliću za pobedu i Kup, a potom ponovo kreće tuča na terenu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja...

    27. maj 2021 | 20:06

    Ovi su stvarno smjesni.. igrala se kosarka i pre vas.. i sve bilo normalno.. dok niste napravili klub pre 8-9 godina bila je i liga normalna i reprezentacija vrhunska.. sad ste sve unistili i onda vi pricate kako neko misli da se igra liga samo zbog tog nekog (Bokan) a vi ne smijete izgubiti ni jednu utakmicu.. ne igrate kosarku nego vise licite na ragbi tim.. trcanje, udaranje i sutevi iz daljine.. i onda se zalite kako nekom sviraju vise faulova nego vama i td... samo kazem

  • Sale

    27. maj 2021 | 19:46

    Sve ih gazimo sutra

  • Kanda

    27. maj 2021 | 20:22

    Koliko se crnogoraca useljenih u Srbiju nada pobedi milovih jurišnika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA