≫ 

Partizan se mučio sa filijalom 3/4, pa ubacio u "petu brzinu", Trifunović pokrenuo "Valjak"

Crno-beli odradili dobar meč sa ekipom Mladosti i stekli ogromnu razliku pred revanš

  • 13

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Mladosti rezultatom 70:50 u prvoj utakmici četvrtfinala KLS lige i time praktično obezbedili plasman u narednu fazu takmičenja. Podsećamo, u četvrtfinalu se igraju dva meča, dalje ide tim koji ostvari bolju koš razliku, a to će, osim ako se ne desi prvorazredna senzacija u revanšu, biti Partizan.

Najefikasniji akter meča bio je Uroš Trifunović sa 16 poena. Njegova serija poena u poslednjoj deonici pokrenula je crno-bele ka velikom rezultatskom begu i ubedljivoj pobedi koja se nije naslućivala posle 30 minuta košarke na Novom Beogradu.

Mladost, koja je upravo zbog Partizanovih potreba, poslala "starijem bratu" igrače kao pojačanja za KLS, bila je gotovo ravnopravan rival crno-belima tih tridesetak minuta, pre nego što su Jaramaz, Trifunović i ostali prebacili ritam u "viši stepen prenosa".

Saigračima iz Partizana se zvanično predstavio Amerikanac Tomas Drešel, koji je upravo iz Mladosti pred start KLS-a prosleđen crno-belima kao dodatak desetkovanom rosteru. Partizan je ovaj meč igrao bez nekolicine standardnih aduta, Tomasa, Mozlija, Pejdža, Mike...

Drešel je, recimo i to, ostavio solidan utisak protiv dojučerašnjih saigrača, ubacio je 6 poena za 15 minuta i pokazao da bi mogao da bude solidan adut u nastavku borbe za domaći pehar.

Valja reći i to da je Partizan, nakon zaista "kilavog" poluvremena (druga deonica 11:12 u korist Mladosti), i nešto bolje treće deonice, tek u četvrtoj odigrao prema očekivanjima. Taj period meča je rešio u svoju korist 21:10.

Osim Trifunovića, napadački su prednjačili Dangubić i Veličković sa po 12 poena. Kod gostiju Stefan gobol je bio najefikasniji sa 14 poena, a pratio ga je Aranitović sa 11.

Bolji iz ove serije ići će na boljeg iz duela Mege i Vojvodine.

Rezultati 1/4 finala KLS-a

Mega - Vojvodina 77:66

FMP - Borac 77:67

Partizan - Mladost 70:50

Nedelja

Crvena zvezda - Zlatibor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CZV

    27. maj 2021 | 20:24

    Nije patlidzan ubacio u petu brzinu,nego su ovi po naredjenju pustili gas,i eto malo radovanja za zagrebcane...

  • Alex

    27. maj 2021 | 19:58

    Čekaj, čekaj, kako sa filijalom? Pa zar Ostoja nije rekao da će da raskine saradnju ako se te dve ekipe nađu u istom takmičenju! Ili je to bila lepa pesma dok se drukala Zvezda!!! E moji glodari, toliko o vašem poštenju!!!

  • Žika Živac

    27. maj 2021 | 20:12

    Pa nemaju oni filijalu, kako sad to?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA