≫ 

Kreće F4 Evrolige: Ko će biti šampion Evrope? Može li Micić titulom da kruniše savršenu sezonu?

Srbija će imati i sudiju Uroša Nikolića na završnom turniru

  • 0
vasilije micić Foto: MN Press

Utakmicama CSKA - Efes i Barselona - Olimpija Milano danas počinje završni turnir Evrolige, koji se igra u Lankses areni u Kelnu.

Aktuelni šampion moskovski CSKA, ekipa sa najviše nastupa na završnom turniru Evrolige, osmi put zaredom došao je do završnice, ukupno 19.

U četvrtfinalu su Moskovljani bez velikih problema sa 3:0 u seriji izbacili desetkovani Fenerbahče.

- Bila je ovo izazovna sezona za sve nas. Igrali smo u pandemijskim uslovima, nikome nije bilo lako, ali sam rekao igračima da ukoliko budu osvojili trofej, ove teške sezone će se rado sećati - rekao je trener CSKA Dimitris Itudis.

Efes će četvrti put u istoriji kluba igrati na završnom turniru. U Vitoriji 2019. poraženi su u finalu od CSKA, dok su prošle godine bili najbolja ekipa u ligi u momentu kada je sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

U svojim redovima imaju najboljeg igrača sezone Vasilija Micića. Tim iz Istanbula je u četvrtfinalu posle velike borbe izbacio Real iz Madrida sa 3:2 u seriji.

- Nadam se da će navijači uživati na ovom finalnom turniru. Nećemo imati lak zadatak jer ćemo igrati sa sjajnom ekipom CSKA koja na klupi ima fantastičnog trenera Itudisa - rekao je trener Efesa Ergin Ataman.

Ergin Ataman Foto: Marko Jovanović

Šampion iz 2010. godine, Barselona je na završnom turniru je prvi put posle sedam godina, a 15. put u istoriji. Posle ligaškog dela sezone, Katalonci su bili prvi, a u četvrtfinalu su sa 3:2 bili bolji od Zenita.

Treneru tima Šarunasu Jasikevičijusu ovo je drugo učešće na završnom turniru u trenerskoj karijeri.

- Najvažnije u ovoj fazi je da kontrolišemo pritisak koji imamo. Moramo da budemo u stanju da se nosimo sa tim i da budemo koncentrisani za meč koji nam sledi - rekao je trener Barselone Šarunas Jasikevičijus.

šarunas jasikevičijus Foto: twitter/Liga Endesa

Olimpija iz Milana je nakon pobede od 3:2 u seriji nad ekipom Bajerna stigla na završni turnir Evrolige, prvi put posle 29 godina. Tim iz grada mode će pokušati da osvoji četvrtu titulu kontinentalnog prvaka, a prvu još od 1988. godine.

Poslednji put kada su igrali na finalnom turniru bilo je 1992. godine u Istanbulu, kada su u polufinalu izgubili od budućeg prvaka Partizana.

- Uradili smo sjajan posao ove sezone i na završnom turniru smo posle mnogo godina. Želimo da usrećimo naše navijače - rekao je trener Olimpije Etore Mesina.

Prvi meč između CSKA i Efesa igra se od 18 sati, dok je meč Barselone i Olimpije zakazan za 21 sat. Jedan od delioca pravde na finalnom turniru biće i srpski sudija Uroš Nikolić.

>>> Počinje Fajnal for Evrolige u Kelnu, a u prvom polufinalu (18.00) sastaju se CSKA i Efes. Iako su Turci u ligaškom delu imali bolji skor, Efes je favorit: kvota na dvojku je 1,45, a na keca 3,05. Poggledajte sve kvote kladionice MOZZART za CSKA - Efes.

>>> Milanski Armani se posle godina velikih ulaganja i razočaranja dokopao završnice Evrolige, ali biće mu večeras (21.00) teško da izbori i finale jer je rival Barselona koja je veliki favorit: kvota na keca je 1,35, a na dvojku, odnosno pobedu Armanija 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Armani.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA