≫ 

Kakva drama: Efes strahovao posle +21, CSKA imao šut za pobedu, Micić sijao za finale Evrolige!

Srbin je najzaslužniji što će Turci igrati za titulu evropskog šampiona, iako je usporio pri samom kraju meča

  • 2
Vasilije Vasa Micić, Šejn Larkin

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Efesa boriće se za titulu šampiona Evrolige pošto su u polufinalnoj drami, najviše zahvaljujući srpskom reprezentativcu i vlasniku MVP nagrade, Vasiliju Miciću savladali CSKA iz Moskve sa 89:86.

Micić je odigrao izvanredan meč. Tačnije, odigrao je sjajno 35 minuta, ali je spletom okolnosti napravio manje poteškoće svom timu na kraju meča pošto je zaradio petu ličnu grešku na tri minuta do kraja.

Efes je imao u tri navrata po +21 u trećoj četvrtini, sve je ličilo na jedan lagan hod ka konačnoj fazi takmičenja, ali onda je nastupio neshvatljiv pad koji je uslovio približavanje protivnika.

Malo po malo, CSKA je stigao na samo poen razlike, u tim momentima je Klajburn bio taj koji održava san Moskovljana da mogu ponovo po titulu.

Kada se lomilo i kada je upravo Klajburn imao šut za tri poena, nije bio precizan. Dalji splet akcije je doneo loptu Krunu Simonu koji je dobacio do Šejna Larkina, a onda je usledio i faul.

Tih +3 tri na samo dva sekunda do kraja nisu uspeli momci iz Moskve da poljuljaju, a imali su dosta toga u svojim rukama u poslednjem minutu.

Na kraju, Micić je bio najzaslužniji zbog pobede Efesa. Srpski as je ubacio 25 poena (4/8 za dva, 3/7 za tri i 8/9 sa slobodnih bacanja) uz šest asistencija, tri skoka.

Najefikasniji igrač meča bio je Klajburn sa 26 poena, ali nije uspeo da zada poslednji udarac i stavi krunu na svoju statistiku.

Turski predstavnik će se za titulu boriti sa pobednikom duela Barselone i Olimpije Milano.

Video: Dok je Bjelica izvodio slobodna bacanja salom se orilo MVP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikodim

    28. maj 2021 | 21:05

    A što tako ne igra i za Srbiju? Za pare bi i rođenoga ćaću prodao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA