≫ 

Bogdanović trojkom zapečatio pobedu Atlante, nestvarna partija Dončića nedovoljna Dalasu

Hoksi ponovo vode protiv Niksa, dok su Klipersi i Seltiksi smanjili prednost rivala u seriji

  • 3
Bogdan Bogdanović Foto: AP/Tanjug

Bogdan Bogdanović je pomogao Atlanti da ponovo povede u seriji protiv Njujorka, pošto je sa 15 poena i 8 skokova bio jedan od najboljih u redovima Hoksa upobedi od 105:94, čime je sada 2:1 u seriji za njegov tim.

Atlanta je odbranila domaći teren i već od sredine druge četvrtine je preuzela kontrolu nad utakmicom, a tokom čitavog drugog poluvremena održavala je razliku na oko 15 poena, što je bilo nedostižno za Njujork.

Bogdanović je iz igre šutirao 50 odsto, imao je šest pogođenih šuteva iz 12 pokušaja, od čega 3 od 4 za tri poena. Upravo je jednom trojkom na četiri minuta do kraja i zapečatio pobedu svog tima, pošto su Niksi u tim momentima pokušavali da spuste razliku ispod dvocifrene.

Sigurna trojka Bogdanovića je vratila Atlantu na +15, što je bilo kasnije nedostižno za tim iz Njujorka.

Pored 15 poena i 8 skokova, Bogdan je imao i tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Bolji od njega bio je samo Trej Jang, koji je postigao 21 poen i imao 14 asistencija. Čak sedam igrača Atlante bilo je dvocifreno, pa su poeni bili ravnomerno raspoređeni.

U redovima Njujorka istakao se Derik Rouz sa 30 poena, ali su ga ostali saigrači znatno slabije ispratili, pa su dvocifreni bili još samo Redži Bulok, Džulijus Rendl i Nerlens Noel.

Košarkaši Dalasa pretrpeli su brejk od Los Anđeles Klipersa, uprkos sjajnoj partiji Luke Dončića koji je postigao 44 poena i imao 9 skokova i 9 asistencija.

Ipak, ni to nije bilo dovoljno Dalasu, koji sada ima još jedan brejk prednosti.

Ozbiljnog takmaca na drugoj strani imao je u Kavaiju Lenardu, koji je postigao 36 poena, a pratio ga je i Pol Džordž sa 29 poena.

Boban Marjanović odlukom trenera nije igrao.

Iznenađenje je napravio i Boston, koji je na svom terenu savladao Bruklin sa 125:119. Viđena je spektakularna partija Džejsona Tejtuma, koji je postigao 50 poena za Seltikse. Sa druge strane je 41 poen ubacio Džejms Harden, a 39 Kevin Durent.

Rezultati:

Atlanta - Njujork 105:94 (Atlanta vodi sa 2:1)

Boston - Bruklin 125:119 (Bruklin vodi sa 2:1)

Dalas - LA Klipers 108:118 (Dalas vodi sa 2:1)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk..🏀🏀🏀

    29. maj 2021 | 07:55

    Legendo ti i Jokara svetle tacke nase kosarke..🏆🏆🏆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA