≫ 

Jokićeva četa doživela debakl u Portlandu: Denver bio i na -33, Nikola se stopio u sivilo Nagetsa

Prilično loš meč glavnog favorita za MVP titulu NBA lige

  • 5

Košarkaši Denvera nisu se proslavili u četvrtoj partiji protiv Portlanda pošto su poraženi na gostovanju sa 115:95, pa rezultat startne serije plej-ofa između ove dve ekipe sada glasi - 2:2.

Ni srpski as Nikola Jokić nije ovoga puta imao čime da se pohvali. Zabeležio je 16 poena uz devet skokova i jednom asistencijom, ali ovoga puta se zaista stopio u okruženje koje je bilo krajnje sivo. Na kraju, 6/17 za dva, 1/4 za tri i 1/2 sa slobodnih bacanja, sve to za nešto manje od 27 minuta provedenih na terenu.

Nije da želimo da opravdamo Nikolu, ali noć nije bila baš namenjena za prve zvezde timova. Demijan Lilard je imao neverovatnih 1/10 iz igre, što mu čini sigurno najgori performans ove sezone. Ipak, Portland je i bez njega uspeo da slavi.

Nagetsi su u jednom momentu bili i na -33, a meč je, čini se, bio gotovo već u trećoj četvrtini.

Zašto je to tako? Pa, Trejlblejzersi su u svom sastavu imali jednog Normana Pauvela koji nije znao šta je promašaj. On je na kraju susreta bio najefikasniji igrač sa 29 poena sa samo četiri promašaja iz igre. Ispratio ga je Si Džej Mekalum sa 21 poenom, dok je Jusuf Nurkić dodao 16 poena uz devet skokova.

Jokić je, i pored slabije igre nego što smo navikli od njega, bio najbolji u redovima Nagetsa.

Serija se sada ponovo seli u Denver, a do sada su oba tima doživela po jedan brejk, tako da su potrebne još dve pobede za prolaz dalje.

Video: Za dve sekunde imao 3 skoka i dao koš za pobedu protiv Portlanda: Kakav finiš meča za Jokića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    30. maj 2021 | 09:13

    Ljudi nelupetajte ,jokic od 62 utakmice jednu nije idigrao najbolje i blatite ga,trener je kriv za poraz.Strategija ista kap zadnja utakmica.Neide to tako ako trener nebude menjao taktiku ipet ce izgubiti kuci.A uostalom portland je mnogo kvalitetnija ekipa u momentu.Pogledajte njihovu stsrtnu petorku a pogledajte denverevu.Budimo realni.Nemoze Jokic sam da vodi denver iz tekme u temku.U svakom timu imas dvojicu igraca koji vode tim a u denver fali dzamal i to se itekako oseti

  • Podgorica

    30. maj 2021 | 11:16

    Mnogo nas je razmazio Jokic kad sa 16 poena i devet skokova, uz jednu asistenciju, pisete da se stopio u sivilu Denvera. To je po svim standardima dobra partija.

  • Oppo

    30. maj 2021 | 01:29

    Da budem iskren, teško ce se on uklopiti u bilo koju filozofiju nase reprezentacije, nije NBA kosarka kakva se igra za medalje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA