Sigurno postoje pregovori iza mojih očiju, ali nemam zvaničnih ponuda: Micić o nastavku karijere

Mnogi žele da ga vide u tandemu sa Pokuševskim u Oklahomi

  • 2
Vasilije Micić Printskrin: Sportklub

Košarkaška Evropa sa nestrpljenjem očekuje veliko finale Evrolige u kojem će se sastati ekipe Anadolu Efesa i Barselone. Kako god da se meč završi, već znamo da će jedan igrač sa prezimenom koje se završava na –ić podići trofej. Ostaje da vidimo hoće li to biti Vasilije Micić ili Nikola Mirotić.

Srpski košarkaš ističe da ne oseća preveliki pritisak i da je zapravo jako srećan što će biti deo finalnog meča protiv Barselone.

- Veoma sam srećan što se to meni dogodilo. Nisam mislio da ovo može da mi se desi, ne zato što mislim da ne zaslužujem. Potpuno sam bio fokusiran na druge stvari, a ovo je nešto što nema pritiska na mene. Ovo je dobra stvar, radite za to. Ne osećam pritisak zbog toga, pristupam mečevima kao i uvek do sada – rekao je Vasa.

Dodaje da će se Efes truditi da od samog starta preuzme određeni nivo kontrole. Kaže da to neće biti lako, jer Barselona generalno dosta vremena troši na skautiranje igrača i timova.

- Mislim da večerašnja utakmica neće biti baš lepa, a teško je i predvideti bilo šta. Za ovo se ne pripremate. To je i moj pristup, samo izađete i igrate. Barselona je tim koji se dosta priprema za utakmice. Ako utakmice krene po našoj volji, uzećemo stvar u našu kontrolu. Ukoliko ne, moramo ostati fokusirani 40 minuta.

Mnogi se pitaju gde će Vasa uopšte nastaviti svoju karijeru. Mediji su ga selili u Oklahomu, neki govore da će produžiti u Evropi, pa čak i da će ostati tu gde jeste.

- Reći ću samo da nemam zvaničnih ponuda. Nema iz NBA lige, nema od drugih timova iz Evrope, nema iz Efesa. Postoje sigurno neki pregovori koji se vode, ne iza mojih leđa, nego iza mojih očiju. Stvarno ne mogu da razmišljam o tome.

Za kraj, Vasa je za Eurohoops otkrio kako je u mladosti mnogo pratio košarku i imao je sve informacije na dlanu. Sada je situacija zbog manjka slobodnog vremena drugačija.

- Zvali su me 'Basketpedija'. Gledao sam košarku dosta, ali poslednjih pet godina uopšte ne gledam košarku. Sada više uživam u drugim stvarima. Sećam se finala Makabija i Panatinaikosa, Dijamantidis je bio MVP fajnal fora 2011. godine. Takođe, sećam se 2010. godine kada je Partizan igrao F4. Mnogo finala koje je Teo izgubio, a bio sam na kraju presrećan kada je osvojio. Zaista mislim da je ovo posebno – zaključio je Micić.

Video: Nikola Peković o proslavi koša protiv Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    30. maj 2021 | 13:12

    Vaso Grobaru, hvala sto si nas spomenuo. Idemo za sve Vasinu omiljeni pesmu Da volim crno-bele...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA