≫ 

Vasino veče za istoriju, Srbin najzaslužniji za prvu evroligašku titulu Efesa!

U još jednom sjajnom duelu na završnom turniru, u finalu, Efes bolji od Barse 86:81, uz 25 poena i 5 asistencija fenomenalnog srpskog reprezentativca

  • 13
vasilije micić foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Anadolu Efesa novi su vladari evropske košarke, prvi put u istoriji kluba su na tronu Evrolige, a tamo ih je odveo sjajni Vasilije Micić - najbolji akter velikog finala sa Barselonom.

Ekipa Ergina Atamana savladala je Katalonce 86:81 uz 25 poena i 5 asistencija srpskog reprezentativca, zvaničnog ovosezonskog MVP-ja. Kakva sezona za Srbina i na kakav način je zaokružio, pre rastanka sa Efesom i odlaska u NBA.

Pogledajte jedan od njegovih sjajnih poteza u finalu, trojka uz faul, koja je Efes u tom trenutku odvela na +10, ali prava drama je tek usledila...

Uz Micića, fenomenalan i često neuhvatljiv za igrače Barse bio je Šejn Larkin koji je uz lepezu njegovih bravura meč završio sa 21 poenom, od čega je više od pola ubacio sa linije penala (12/12). Treći dvocifreni u pobedničkoj ekipi bio je Šanli sa 12 poena.

Kod Barse, daleko najbolji bio je Kori Higins čijih 23 poena nisu bili dovoljni da Katalonci dođu do nove evropske krune. Brendon Dejvis ga je pratio sa 17, Kjurik sa 15...

Efes je, ruku na srce, ovako nešto zaslužio još prethodne sezone koju je do prekida zbog korone završio na prvoj poziciji. Turci su bili nezadovoljni zbog toga što sezona nije okončana kako dolikuje, doigravanjem ili samo proglašenjem pobednika, pa su morali da čekaju godinu dana da budu krunisani.

- Ovo su dve titule zaredom, za prošlu i za ovu sezonu - izjavio je Ataman nepsoredno posle pobede u Kelnu.

I Ataman i igrači bili su u stanju velike nervoze kada je Barsa, još od one trojke Micića uz faul, krenula da topi prednost i gotovo je istopila u poslednjoj četrvtini, kada su na scenu, po ko zna koji put, stupili Larkin i Micić.

Sa nekoliko njihovih majstorija, ulaza, poena i penala, Efes se održao "iznad živog blata", a onda imao dovoljno pribranosti i kvaliteta da meč privede kraju.

pau gasol Foto: Tanjug/Ap

Barsa je u poslednjih 70 sekundi ispalila dva brzopleta hica, nisu to bila najmudrija rešenja, pa je i zbog nešto lošije selekcije šuta u tim trenucima skupoceni katalonski tim platio ceh.

Pomenimo i to da je najvredniji igrač Barse Nikola Mirotić podbacio večeras, napadački je krenuo da doprinosi tek u drugom poluvremenu, a meč je završio sa 11 poena - 3/7 za dva, 1/5 za tri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 30. maj 2021 | 22:56

    Jel to Vasa sto peva "da volim crno bele"? 😉

  • Gg

    30. maj 2021 | 22:47

    I posle kažu Čović uništio košarku, on je jedino uništio limare

  • РЗ-ЦЗ

    30. maj 2021 | 23:04

    Ефесу се вратило за прошлу годину, а партизану мућак.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA