≫ 

Denver dobio posle 2 produžetka, doktorska partija Jokića jača od Lilardovog rekorda i 55 poena

Nagetsi se sada nalaze na korak od plasmana u polufinale Zapada

  • 6

Ako ste možda i sumnjali, 5. meč serije između Denvera i Portlanda pokazao je da je ovo definitivno najzanimljiviji čevrtfinalni par plej-ofa NBA lige!

Skoro svaka utakmica bila je "na nož", pa tako je i ova peta donela spektakl u pravom smislu te reči! Spektakl koji je posle dva produžetka pripao Nagetsima i koji se sada nalaze na pobedu od prolaska dalje - 147:140!

Prosto je neverovatno kako je Denver dozvolio da se igraju dva produžetka. Imali su 22 poena viška u drugoj deonici, zatim i četiri na ulasku u poslednji minut, kao i devet sredinom prvog produžetka, da bi na kraju pri rezultato 140:140 vezali sedam poena i završili posao pred put u Oregon.

Nikola Jokić je bio taj koji je vodio Denver do trijumfa sa 38 poena, 11 skokova, devet asistencija i četiri blokade. Ujedno je upisao svoj 25. dabl-dabl u plej ofu gde je sada odigrao ukupno 35+ utakmica što se tiče poena.

Jedna od asistencija Jokića, i to fenomenalna, bila je pri rezultatu 140:140 kada je našao Portera u ćošku, a ovaj trojkom najavio konačan pad Portlanda.

Video: Ključna asistencija Jokića koja je slomila Portland u drugom produžetku

Portlanda koji je preživljavao u ovoj utakmici najviše zahvaljujući Demijenu Lilardu koji je postao prvi igrač u NBA istoriji koji je kombinobvao 55+ poena i 10+ asistencija. Takođe, pogodio je rekordnih 12 trojki.

Lilard je na sve to dodao još i šest skokova, a iz igre je imao neverovatan procenat šuta 17/24 i ubacio je devet od 10 slobodnih bacanja. Ono najvažnije za njegov tim - pogodio je trojku za 121:121 i odlazak u prvi produžetak gde je novom trojkom na 6,4 sekunde do kraja izjednačio na 135:135.

Međutim, Lilard nije mogao ništa protiv pomenutog Jokića koji sada u međusobnim susretima vodi 19:12 u pobedama, a vredi pomenuti da su Srbinu najviše pomagali Monte Moris sa 28 i Majkl Porter sa 26 poena i 12 skokova.

Ostin Rivers je ponovo imao zavidan učinak sa 18 poena i sedam asistencija, dok je Aron Gordon ostvario dabl-dabl učinak sa 14 poena i 12 skokova.

Što se tiče Portlanda, Kovington je imao 19 poena i 11 skokova, Mekolum je dodao 18 poena i po sedam skokova i asistencija, Nurkić je imao 13 poena i 11 skokova, dok je i Pauel ubacio isto toliko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joco

    2. jun 2021 | 07:43

    Nikola nas ponosu.Svaka cast mislim da bolje ne moze ali ti ces me sigurno jos koji put opovrgnuti Bravoooooo🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙏😁👍🏆

  • Nikola

    2. jun 2021 | 08:36

    Sta reci kakvu posluku porati.Nikola opet na zadatkj sjajno odigrao.Jos u cetvrtak u gostima ovako i svaka ti cast.Mislio je Nurkic da ima recept ali evo opet se ispostavilo ko je tata a ko sin 😂😂😂😂😂

  • Skeva

    2. jun 2021 | 07:29

    Gledao sam tekmu,sjajna tekma nema sta,Jokic i Lilard su odigrali maestralno,na kraju zasluzena pobeda Denvera.💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA