≫ 

Bogdan s Atlantom eliminisao Njujork, Bobi se tukao s Klipersima kao starter, "Dončić eksplodirao"

Hoksi su ukupno sa 4:1 eliminisali Nikse i u narednoj rundi ih čeka Filadelfija, dok je Dalas ponovo napravio "brejk" i sada vodi sa 3:2 u seriji protiv Klipersa

  • 1
Boban Marjanović Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Atlante plasirali su se u polufinale istočne konferencije NBA lige, pošto su u petom meču serije pobedili Njujork na gostovanju sa 103:89 i tako ukupno sa 4:1 u seriji prošli dalje.

Pobede u seriji ove noći obezbedili su i košarkaši Filadelfije protiv Vašingtona, kao i Juta protiv Memfisa, dok je Dalas sada na korak od plasmana u polufinale, jer je napravio brejk u Los Anđelesu i savladao Kliperse sa 105:100.

Tako je Bogdan Bogdanović sa Atlantom obezbedio narednu rundu, a na dobrom putu su i preostali srpski košarkaši u plej-ofu, Nikola Jokić i Boban Marjanović, čije ekipe vode sa 3:2 u seriji.

Bogdan je u petom meču imao skroman ulinak od 9 poena, 7 skokova, 5 asistencija, 2 asistencije i jedne blokade. Podredio se ekipi i "punio sve kolone", ali ga šut za tri poena nije išao, pa je postigao samo jednu od sedam trojki koje je pokušao.

Trej Jang je bio ključni igrač meča, pošto je sa 36 poena vodio Atlantu do trijumfa, dok je dabl-dabl imao centar Klint Kapela, koji je postigao 14 poena i imao 15 skokova.

Atlanta će u narednoj rundi igrati protiv Filadelfije, koja je takođe sa 4:1 prošla Vašington u seriji uz pobedu od 129:112 u petom meču.

Drugi srpski košarkaš ove noći u NBA bio je Boban Marjanović, koji je meč počeo u startnoj petorci, što je bilo veliko iznenađenje za sve, ali i za igrače Klipersa. Bobi je na kraju meč završio sa 9 postignutih poena i bio je treći strelac ekipe, posle Luke Dončića (42 poena) i Tima Hardaveja Juniora (20 poena).

Video: Zubac zakucao preko Bobija Marjanovića

Bobi je imao neke žestoke duele, faktički tuču sa igračima Klipersa, koji su na sve načine pokušavali da ga zaustave pod košem kada primi loptu, što nije baš lak zadatak, pa su pribegavali i grubim faulovima.

Video: Igra kao sa malom decom: Okružili ga i udaraju, ali ni to ne pomaže jer Bobi cepa mrežicu

Dončić je i na ovoj utakmici "eksplodirao" i postigao je 42 poena i bio najzaslužniji za trijumf Dalasa, koji sada ima šansu da već 4. juna u 22.00 na svom terenu obezbedi plasman u polufinale.

Tamo ih već čeka Juta, koja je pobedom od 126:110 eliminisala Memfis uz 30 poena Donovana Mičela.

Video: Tandem snova: Zakucavanje Bobija Marjanovića nakon odlične asistencije Dončića

Nikola Jokić i Denver su na korak od polufinala NBA Zapada, vode 3:2 protiv Portlanda, i večeras (02.00) imaju priliku da sve završe. Ali Portland je domaćin i favorit je - kvota na keca je 1,50, a na dvojku 2,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Portland - Denver

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    3. jun 2021 | 12:05

    Bogdan opet ispod prosečan.Samo 9 poena i trojke 1 od 7 za 35 minuta igre.Srećom tu je fenomenalni Trae Young.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA