Barselona se "raspala" posle Efesa: Šarasova ekipa stala na 63 poena, mora da strepi za polufinale

Ništa ne polazi od ruke košarkašima katalonskog giganta ovih dana

  • 0
Nikola Mirotić Foto: instagram.com

Da li su to Barseloni sve lađe potonule? Izgleda da je tako, pošto sastav Šarasa Jasikevičijusa baš ne može da se "sastavi" u poslednjih nekoliko dana. Prvo je stigao poraz od Anadolu Efesa u finalu Fajnal fora Evrolige, a večeras je neuspeh stigao u španskoj ACB ligi, gde je Huventud izborio majstoricu pobedom na svom terenu protiv Blaugrane - 72:63.

Prvi meč pre dva dana pripao je Barseloni, mada ne preterano ubedljivo (84:74) i rešen je tek krajem treće četvrtine, a danas smo gledali potpuno drugačiju priču. Šarasov tim je muku mučio u napadu, nije pomoglo ni to što je Huventud već u prvoj četvrtini stekao +10 i jasno je da su domaći na taj način dobili neophodan zalet.

Barselona je jurila rezultat, pokušavala je da uhvati Huventud, ali joj nije polazilo za rukom. Tim iz Badalone je na kraju upisao zasluženu pobedu i odveo meč u majstoricu, koja će se igrati u najvećem katalonskom gradu već za dva dana.

Večeras je najefikasniji u Huventudu bio Basas sa 20 poena, dok je kod Barselone prednjačio Higins sa 13 poena. A što se protivnika ovog para u narednoj rundi, odnosno polufinalu, tiče - tu je već sve jasno. Biće to Tenerife, koji je u dva meča savladao San Pablo Burgos. Majstorica se igra još u susretu Valensija - Baskonija, dok je Real posle dva susreta nadigrao Gran Kanariju.

Video: Rezervisti dali život: Crno-beli slomili Megu kroz dramu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA