≫ 

Jokić MVP partijom uništio Portland: Igrao se s Nurkićem kao s detetom i odveo Denver u polufinale!

Nova neverovatna partija srpskog reprezentativca

  • 8

Video: Nurkić nije znao gde se nalazi: Jokić se igrao s njim kao s malim detetom

Nikola Jokić je bez dileme MVP NBA lige za ovu sezonu! Dokaz za to je još jedna njegova brutalna partija u seriji protiv Portlanda, gde sa 36 poena 8 skokova i 6 asistencija odveo Denver u polufinale plej-ofa!

Slavili su Nagetsi sa 126:115 i trijumfom u Portlandu došli do ukupnih 4:2 u seriji, čime su obezbedili polufinale zapadne konferencije.

Jokić je ponovo bio neverovatan! Iz igre je šutirao 59,1 odsto (13 od 22 ukupno i 2 od 4 za tri), dok je sa linije penala bio nepogreši (8 od 8).

Kada je bilo teško i neizvesno, kada se lomio meč, Jokić je preuzimao odgovornost, pa tako u momentima kada je Portland imao vođstvo u poslednjoj deonici, Jokić pogodio jednu neverovatnu trojku preko ruke Nurkića sa velike udaljenosti i time najavio veliki preokret.

Ono što je interesantno, Jokić je prvu četvrtinu proveo na terenu bez poena, jer je napravio brza dva faula. U trećoj deonici je postigao 20 i uspeo je da spreči da Denver totalno ne potone, jer je Portland u jednom momentu imao maksimalnih +14 na četiri minuta pre kraja treće četvrtine. Sjajna deonica Jokića u trećoj četvrtini krunisana je trojkom Morisa uz zvuk sirene, čime se Denver vratio na samo tri poena zaostataka.

Video: Jokićev saigrač pao sa stolice i zamalo zaplakao posle brutalne trojke našeg centra

Denver se u četvrtoj četvrtini odlepio trojkama Jokića, Morisa i Riversa, Portland je do nekog momenta držao priključak, ali je posle pomenute trojke Jokića preko ruke Nurkića, a zatim i još jednog sjajnog prodora kada je pogodio preko bosanskog centra, bilo je jasno da će Denver do pobede.

Jokić je tokom čitavog meča bio nerešiva enigma za Jusufa Nurkića. Duele s njim rešavao je kao da je igrao protiv malog deteta, a ne protiv jednog od najboljih centara NBA lige. Zakucavao je preko njega, vrteo ga rolinzima i sjajnom igrom leđima.

Ovo je Jokiću bio peti meč u seriji protiv Portlanda u kojem je postigao više od 30 poena, čime je postao prvi igrač u istoriji Denvera kome je ovako nešto pošlo za rukom.

Denver sada čeka pobednika duel protiv Finiksa, koji je eliminisao aktuelne šampione Los Anđeles Lejkerse predvođene Lebronom Džejmsom. Finiks ima prednost domaćeg terena u tom duelu.

Bonus galerija: Pogledajte najlepšu srpsku košarkašicu koju je Nurkić blokirao zbog Jokića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA