Juniori Mege demolirali vršnjake iz Italije: Đurišić i Jović dominiraju na završnom turniru Evrolige

Ubedljiva pobeda košarkaša srpske ekipe u Valensiji

  • 1
Nikola Jović Foto: ABA liga / Ivica Veselinov

Mladi košarkaši Mege ostvarili su izuzetno ubedljivu pobedu "stotkom" protiv ekipe Stela Azure iz Rima (104:70), čime su došli na korak od plasmana u veliko finale završnog turnira Evrolige koji se odigrava u Valensiji. Za ogroman uspeh biće im potrebna pobeda protiv Barselone u poslednjem kolu grupne faze.

Još jednom smo na delu videli kako izgleda kada na pravi način funkcionišu Nikola Jović i Nikola Đurišić u tandemu. Mladi dvojac Mege "rasturio" je Stela Azuru postigavši sveukupno više od 40% poena svoje ekipe.

Đurišić je meč završio sa 21 poenom (5/8 za dva, 2/5 za tri, 5/5 bacanja), a imao je na sve to još 11 skokova i devet asistencija, što će reći da mu je samo jedno dodavanje nedostajalo za tripl-dabl. Jović je bio ništa manje impresivan pošto je postigao jedan poen manje, uhvatio je šest skokova i podelio je deset asistencija.

Odlične partije u dresu Mege prikazali su Oleksander Kobzistji koji je došao do 18 poena, jedan manje je dao Tomislav Ivišić, dok je Luka Bogavac završio meč sa ukupno 15 postignutih poena. Na drugoj strani, Rokas Jočis je ubacio 31 poen i bio je jedini dominantan u timu Stela Azure.

Meč je prelomljen već u prvoj četvrtini koju je Mega dobila rezultatom 29:13, do kraja je ta prednost samo rasla, a najevidentnija razlika viđena je u trećoj deonici koja je pripala u korist domaćih rezultatom 32:16.

Utakmica sa Barselonom na programu je sutra od 16.00 časova. Na drugoj strani žreba, kao potencijalni rivali u finalu javljaju se Real Madrid, Asvel i Crvena zvezda. Mnogo toga zavisiće od okršaja crveno-belih i Kraljevića koji je na programu dva sata ranije.

Video: Rezervisti dali život: Crno-beli slomili Megu kroz dramu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Аки

    4. jun 2021 | 18:40

    Браво момци! Пашће и Барса и Реал!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA