Trener Portlanda posle devet godina dobio otkaz, koštao ga poraz u plej-ofu od Jokićevog Denvera

Trejl Blejzersi i Teri Stots su se sporazumno rastali

  • 0
Teri Stots Foto: Tanjug / AP

Denver je nakon šest utakmica uspeo da preskoči Portland na početku plej-ofa NBA lige, koji je sa Dejmom Lilardom izgledao kao veoma ozbiljan protivnik i potajno se nadao da bi mogao da ode daleko u razigravanju. Cele sezone je trener, Teri Stots sjajno predvodio ekipu, ali ga je neuspeh protiv Nagetsa koštao posla.

Naglasimo da je Stots u Portland došao još 2012. godine nakon što je u Dalasu osvojio šampionski prsten samo godinu dana ranije. Na draftu je uzeo Lilarda, a devet godina kasnije posle drugog najvećeg broja pobeda u istoriji franšize, rešio je da napusti klub.

Kako je zvanično objavljeno, Portland i Stots su se sporazumno rastali bez ikakvih dodatnih problema. Trejl Blejzersi su paralelno uputili ogromnu zahvalnost svom dugogodišnjem treneru na svemu učinjenom.

- Imam ogromno poštovanje za Terija i sve što je uradio u prethodnih devet sezona. Ovo je bila teška odluka na ličnom i profesionalnom planu, ali je u interesu franšize da nastavi u drugom smeru. Teri će uvek imati posebno mesto u Trejl Blejzers porodici i zajednici Portlanda - rekao je predsednik košarkaških operacija Portlanda, Nil Olši.

U devet sezona, Stots može da se pohvali da ima pozitivan učinak u NBA ligi. Ostvario je ukupno 402 pobede i 318 poraza, a ove godine imao je 42 trijumfa uz 30 poraza u ligaškom delu, što je bilo dovoljno za šesto mesto Zapada. Faktički je jedini radio sa Lilardom u NBA ligi i faktički ga je izveo na put na kojem smo navikli da ga gledamo.

Kako prenosi Adrijan Vojnarovski, četiri imena figuriraju za mesto prvog trenera Portlanda. Pre svega je tu pomoćni trener Los Anđeles Klipersa, Čonsi Bilaps, potom dobro poznati Džef van Gandi, trener Mičigena - Džuvan Hauard i iskusni Majk D'Entoni.

Video: Jokićev saigrač pao sa stolice i zamalo zaplakao posle brutalne trojke našeg centra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA