Juniori Zvezde bez finala Evrolige: Real napravio +26 za poluvreme, crveno-beli samo ublažili poraz

Trenutno se za plasman u završni meč bori Mega protiv Barselone

  • 6
Juniori KK Crvena zvezda Foto: ABA liga / Ivica Veselinov

Posle poraza od Asvela na samom startu i pobede protiv Valensije u drugom kolu, juniori Crvene zvezde nisu uspeli da u direktnoj borbi protiv Real Madrida upišu pobedu vrednu plasmana u finale završnog turnira Evrolige. Kraljevići su odigrali fantastično, pa će tako čekati Megu ili Barselonu u borbi za šampionski pehar - 83:71.

Madriđani su bili dominantniji protiv vršnjaka iz Zvezde na skoku, a uz to su imali deset ukradenih lopti. Problem je što je tim Miloša Obrenovića uz to 21 put prepustio loptu rivalu iz grešaka, što se na ovom nivou igre kažnjava bez pardona.

Već od samog starta bilo je jasno da će Real upisati pobedu. Poveli su Madriđani sa 13:3, Zvezda je uspela da uzvrati nizom od 7:0, ali je Kraljevski klub ponovo došao do viška od 10 poena i počeo je da gradi sve ubedljivije vođstvo. U drugom kvartalu je ta razlika "dogurala" do preko +20, a na poluvremenu je iznosila ravno 26 poena.

U trećoj četvrtini je Zvezda uspela da odigra bolje u odbrani, ali je za samo šest poena "skratila" razliku Real Madrida i bilo je jasno da će španski tim otići u finale. Uspeli su da privedu meč kraju na nešto bolji način i sveli su razliku na pristojan nivo. Međutim, sigurno će ostati žal zbog propuštenog finala.

U Zvezdi je najbolji bio Filip Branković sa 17 poena, a pratili su ga Nikola Topić sa 14 poena i sedam asistencija, dok je Nikola Šaranović postigao 12 poena. U Realu je dominirao Urban Klavžar iz Slovenije sa 22 poena, dok je vrlo dobar bio Konstantin Kostadinov sa četiri poena manje. On dolazi iz susedne Bugarske. Dabl-dabl je "načinio" Eli Ndiaje sa 18 poena i 16 skokova.

Video: Zvezda na korak od finala, Borac sa parketa izašao sa -31 i primljenom stotkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan jedini ponos srbije

    5. jun 2021 | 17:45

    Ako mogu seniori da sramote srbiju sto ne bi i ovi antilaneti i tatini sinovi...ejj srpska bruko , ne izalzite dalje od surdulice , zna se ko treba u evropu ko da okopava kukuruze po srbiji

  • Olimdar

    5. jun 2021 | 18:22

    Voleo bi znati kako se duh i Čović osećaju posle poraza juniora FMP-2. Pitam vas jer vam opet kriv Duško Vujišević ili Partizan. Samo bih voleo znati ništa više.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA