≫ 

Rešetanje Teodosića i Virtusova lekcija Olimpiji u Milanu: Đorđevićeva četa odmah do brejka u finalu

Ovo je sada već ozbiljna prednost srpske kolonije u Italiji

  • 2
Aleksandar Saša Đorđević, Miloš Teodosić Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Virtusa iz Bolonje slavili su u prvom duelu finalne serije italijanskog šampionata i napravili brejk protiv Olimpije u Milanu - 83:77, a za takav uspeh jedan od najzaslužnijih je srpski reprezentativac Miloš Teodosić.

Olimpija je došla u ovaj okršaj kao trećeplasirana ekipa Evrope. Tim iz grada mode je pokazao svu snagu na fajnal-foru Evrolige, ali definitivno nisu uspeli da odigraju onako kako žele protiv Virtusa koji je doživeo pravi rezultatski i emocionalni rolerkoster.

Gosti iz Bolonje su u trećoj četvrtini imali čak +18, na početku poslednje deonice +12, a na samo pet minuta do kraja jedan posed prednosti.

Nije ovladao strah, nije bilo brzanja i bespovratnog pada, već je Virtus na krilima trojke i dve sjajne odbrane Stefana Markovića uspeo ponovo da ode na pristojnu razliku koja do kraja nije uspela da bude poljuljana.

Kao što što je navedeno, Teodosić je odigrao zaista dobru partiju, ali ne toliko pogocima sa distance koliko prodorima koji su morali biti zaustavljani faulovima.

Na kraju, 19 poena, jedan skok i sedam asistencija za Tea, dok je Marković dodao sedam poena, šest skokova i četiri asistencije.

Sa druge strane, u redovima poraženog domaćina, Ledej i Rodrigez su upisali po 16, dok je Datome ubacio 15 poena.

Video: Jokićev saigrač pao sa stolice i zamalo zaplakao posle brutalne trojke našeg centra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA