Argentinska krv podizaće tribine kraj Morave na noge: Lautaro u Borcu iz Čačka i naredne godine

Tim Marka Marinovića potpisao kapitalno pojačanje za iduću takmičarsku godinu

  • 0
Lautaro Lopez Foto: Arena Sport / Printscreen

Nakon sasvim dobrih partija u četvrtfinalu Košarkaške Superlige protiv FMP-a, čelnici Borca iz Čačka rešili su da daju šansu Lautaru Lopezu i potpišu ugovor sa njim na godinu dana. Reč je o mladom momku iz Argentine i vrlo je zanimljivo kako je uspeo da se domogne regionalnih terena.

Mladi Argentinac počeo je svoju karijeru u San Lorencu, gde je dobijao šansu tek sa strane od 2015. do 2017. godine, nakon čega je odlučio da je vreme da napusti domovinu i zaputi se ka Evropi. Dve godine nastupao je za drugi tim Baskonije, posle čega se "probio" do Slovačke i tima Intera iz Bratislave.

Tamo je pružao najbolje partije u dosadašnjem delu karijere i verovatno "zapao" za oko Čačanima. U proseku je dolazio do 18 poena po meču uz 7,3 skoka i 7,3 asistencije po utakmici. Rođen je 8. januara 1999. godine, a igra na poziciji plejmejkera. Visok je 188 centimetra.

Nastupao je za mladi tim Argentine, a može se primetiti da je veoma popularan na društvenim mrežama, gde ga prati preko 10.000 ljudi. U Borcu se nadaju da će doprineti kvalitetu i omogućiti Čačanima da obezbede opstanak u ABA ligi i naredne takmičarske godine.

Video: Zvezda na korak od finala, Borac sa parketa izašao sa -31 i primljenom stotkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA