≫ 

Ne vrede ni 46 poena Dončića, ni dabl-dabl Bobija: Moćni Klipersi izbacili Dalas u majstorici

Kraj plej-of avanture za tim iz Teksasa

  • 0
Boban Marjanović Foto: AP/Tanjug

Još jedna izvanredna partija Luke Dončića, začinjena sa 46 poena i 14 asistencija, kao i dabl-dabl Bobana Marjanovića (14 poena i 10 skokova), nisu bili dovoljni Dalasu da napravi brejk u gostima i prođe u sledeću rundu plej-ofa NBA lige.

Smrklo se timu iz Teksasa u drugom delu treće četvrtine, kada su Klipersi napravili sjajnu seriju i na kraju stigli do ubedljive pobede u majstorici od 126:111, za konačnih 4:3 u seriji.

Klipersi su posle klackalice u prvom poluvremenu, u kojem je Dončić ubacio 29 poena, na odmor otišli sa osam poena razlike (70:62).

Iako su gosti iz Teksasa preokrenuli rezultat sredinom trećeg prioda kada su vodili sa 81:76, uspeli su kasnije da prime čak 24 poena (a postigli samo četiri) za velikih +15 za tim iz Los Anđelesa (100:85) što je bio uvod u konačni trijumf.

Kliperse je do trijumfa predvodio Kavaj Lenard sa 28 poena, 10 skokova i 9 asistencija. Markus Moris je ubacio 23, Pol Džordž 22, uz 6 skokova i 10 asistencija, Redži Džekson 15, Terens Men 13, dok je Nikola Batum imao 11 poena, 7 skokova i 5 asistencija.

Klipersi će se u polufinalu Zapadne konferencije sastati sa Jutom, najboljim timom ligaškog dela takmičenja, koja je sa 4-1 u seriji izbacila Memfis.

Video: Brutalna asistencija za zakucavanje: Dončić upropastio povratak Dejvisa i srušio Lejkerse

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA