≫ 

Košarkaški zemljotres u Arizoni, Jokić udara na Bukera, Sansi i Denver počinju polufinalnu seriju

Denver i Finiks u utorak rano ujutru (04:00) igraju prvi meč polufinala zapadne konferencije, u fokusu sudar dve megazvezde ekipa Jokića i Sansa

  • 5
FK Denver Feniks Foto: Tanjug/AP

Malo ko se ovome nadao - Finiks Sansi i Denver Nagetsi igraće za finale zapadne konferencije NBA lige. Nije, naravno, sudar franšiza iz Arizone i Kolorada "pao sa neba", niti je senzacionalni ishod njihovih duela sa Lejkersima i Portlandom, štaviše zasluženo su oba tima izborila prolaz, posebno se to odnosi na sastav Montija Vilijamsa koji je zbacio sa trona šampiona Lejkerse i Lebrona Džejmsa.

I Sansi i Nagetsi su u povoju serija bili u zaostatku (0-1 Denver i 1-2 Sansi), pa je  tek zbog toga pitanje sa početka teksta, međutim utisak je da je u oba slučaja kvalitet isplivao na kraju, Buker i Jokić su bili prevage na strani pobednika, i upravo će njihov duel, to je izvesno, obeležiti i seriju koja je pred nama i nosi još veći ulog.

Jokić je svoj MVP pedigre, koji samo čeka da bude i zvanično potvrđen, demonstrirao u seriji sa Portlandom, dirigovao je Srbin igrom i rezultataom, bacao u očaj Trejlblejzerse, poigravao se sa čuvarima i dao presudan doprinos da se Nagetsi plasiraju u polufinale.

Naravno, Jokiću će protiv Sansa biti potrebna najveća moguća podrška saigrača, koju polako ali sigurno počinje da dobija iz meča u meč.

Prvi snajper ekipe Porter, sve bolji Kampaco, te Moris, Gordon, od serije sa Sansima i Barton, moraće da zapnu još jače ako misle da vide finale, jer Finiks još od Barklijeve, pai Nešove ere, kada su Sansi "žarili i palili" ligom, nisu imali ovako uigran, kompaktan i moćan tim iz kojeg se kao najveća zvezda već godinama ističe šuterska mašina Buker.

Divajn Buker Foto: Tanjug/AP

O kvalitetima Bukera, osim njegovog čitavog karijernog opusa, svedoče dve poslednje utakmice sa Lejkersima u kojima je sada već bivšem šampionu isporučio 30 i 47 poena!

Toliko o tome koliko paklen izazov čeka igrače Denvera na markaciji Finiksove haubice, ali Sansi raspolažu sa još mnogo jakih aduta sa kojima nema šale, čija energija i kvalitet guraju drugi najbolji tim NBA u regularnom delu sezone.

Čini se da je najvažniji korak ka ovome što gledamo od Finiksa ove sezone, uprava uradila pre starta iste dovođenjem jednog od najboljih plejmejkera u NBA u poslednjoj deceniji, prekaljenog Krisa Pola.

Njegovo iskustvo u kombinaciji sa sjajnim pregledom igre, selekcijom šuta, promeni ritma, su suvo zlato za Finiks i igrače koji su samo čekali da im se pojavi neko Polovih karaktersitika, pa da ih učini boljim nego što jesu. Kraford, Ejton, Bridžis, Pejn, Džonson su "diskretni heroji" svih ovosezonskih uspeha Sansa i nema sumnje da će protiv Nagetsa još jače gurati sastav iz Arizone ka najvišim ciljevima.

Serija Finiksa i Denvera, koju će sasvim sigurno i veliki broj ljubitelja košarke u Srbiji uživo ispratiti, kreće u noći između ponedeljka i utorka u nepopularnom terminu, od 04.00. Sansi imaju prednost domaćeg terena u seriji koja se igra na četiri pobede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nino

    7. jun 2021 | 17:20

    Idemo Nikola srpska diko.🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸😁🇷🇸👍

  • sims

    7. jun 2021 | 17:48

    Zna li Neko kada je proglašenje MVP igrača,sta cekaju više?

  • Nebojsa

    7. jun 2021 | 18:55

    Bice tesko ali Nikola je tu da popravi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA