≫ 

Teodosić kao špricer, popio nokaut pa iscepao Armani: Virtus gazi ka tituli prvaka Italije

Još jedna velika pobeda ekipe Aleksandra Đorđevića na gostujućem terenu

  • 1
Miloš Teodosić Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Virtusa nalaze se na korak od osvajanja titule šampiona Italije posle još jednog velikog trijumfa na gostujućem terenu u Milanu nad Armanijem (83:72) za 2:0 u seriji.

Ekipa Saše Đorđevića, za koju igraju Miloš Teodosić i Stefan Marković, dobila je igru nerava u poslednjoj četvrtini i sjajnim izdanjem stigla do zasluženog trijumfa.

Teodosić je ponovo bio najefikasniji u redovima gostiju sa 21 poenom (uz 4 skoka i 5 asistencija), a posebno inspirisan je bio u poslednjih dva minuta kada je sa pet vezanih poena odlepio goste na 75:65, iako je nešto ranije dobio snažan udarac u lice laktom od strane protivnika.

Tokom 30 minuta igre gledali smo uglavnom rezltatsku klackalicu u kojoj je Virtus držao priključak. U poslednjoj deonici zaigrali su gosti nešto jaču odbranu i preko Teodosića stigli do pobede.

Uz rame srpskom asu bili su Riči sa 15 i Belineli sa 14 koševa, dok je Stefan Marković zabeležio po tri poena i asistencije, uz četiri skoka.

Na drugoj strani najefikasniji kod Olimpije bio je Šavon Šilds koji je postigao 16 koševa.

Treći meč finalne serije na programu je u Bolonji u sredu od 20.45 časova, a šampion Italije će postati ekipa koja prva stigne do četiri pobede.

Video: Teodosić bacio Grobare u neviđeni trans promašenom trojkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA