≫ 

Denverovo pomračenje u drugom poluvremenu, Jokiću skok falio za dabl-dabl!

Finiks poveo u polufinalu Zapada protiv Denvera * Bruklin pregazio Milvoki i vodi sa 2:0 u seriji

  • 3

Video: Samo je jedan Nikola Jokić: Sam sebi asistirao o tablu, brutalno prošao kroz odbranu pa poentirao!

Košarkaši Denvera porazom su otvorili polufinalnu seriji Zapadne Konferencije NBA lige protiv Finiksa, iakos e činilo da kontrolišu igru i da bi već na startu mogli da uzmu brejk - 122:105!

Vodio je Denver 58:57 na poluvremenu, Nikola Jokić je na pauzu otišao sa 15 poena i šest skokova, ali je Finiks dobio drugi deo igre sa 65:47 i tako poveo sa 1:0.

Jokić je posle odličnog prvog poluvremena zaustavljen u nastavku i na kraju je meč završio sa 22 poena, devet skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte.

Nagetsi su inače, nakon sjajne prve dve četvrtine, odlično otvorili i treću i imali su vođstvo od 70:60. Međutim, tada na scenu stupaju domaći košarkaši koji su napravili seriji 19:2 i na 3.44 do kraja deonice imali su vođstvo od 79:72.

Denver nije imao odgovor ni u nastavku, jer je usledila nova serija Finiksa od 14:5 kojom su otvorili poslednju deonicu i otišli na velikih +18.

Pored Jokića, Denver je imao još četvoricu dvocifrenih košarkaša. U pitanju su Gordon koji je ubacio 18, Porter je imao 15, Kampaco 14 i Grin 10 poena i 11 skokova.

Nagetsi su koliko-toliko ograničili najboljeg igrača Finiksa Devina Bukera na 21 poen i osam asistencija, ali su Bridžis, Kris Pol i Ajton i te kako bili raspoloženi. Prvi je ubacio 23 poena, drugi je imao 21 poen i 11 asistencija, dok je treći dodao 20 poena i 10 skokova.

Na Istoku, na meču između Bruklina i Milvokija, nije bilo nikakvih iznenađenja, jer su Netsi i bez povređenog Džejmsa Hardena pregazili rivala  - 125:86!

Bruklin je naneo Milvokiju drugi najteži poraz u istoriji franšize i sada sa 2:0 u seriji idu na gostovanje. Pritom, nije isključeno da im se i Bradonja pridruži.

Kevin Durent Foto: AP/Tanjug

Durent je bio najefikasniji u redovima Bruklina sa 32 poena, Kajri Irving je ubacio 22, Braun i Heris su imali po 13, dok je Majk Džejms ubacio 10.

Janis Antetokunmpo je ograničen an svega 18 poena i 11 skokova i bio je najbolji u redovima Baksa, a pratili su ga Midlton sa 17, Holidej sa 13 i Lopez i Forbs sa po 10 ubačenih poena.

>>> Bogdan Bogdanović „uništio“ je Filadelfiju u prvom meču polufinala Istoka, a večeras (01.30) njegova Atlanta ima šansu za dupli brejk i dodatno približavanje finalu. Kvota na Atlantu je 2,95, a na keca, odnosno na Filadelfiju, 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Filadelfija - Atlanta.

Video: Jokićev saigrač pao sa stolice i zamalo zaplakao posle brutalne trojke našeg centra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    8. jun 2021 | 07:13

    Očekujmo da Jokić proradi u pravo vreme, ali bez podrške cele ekipe teško će to ići.

  • Pero

    8. jun 2021 | 07:04

    Dve reci, Majkl Meloun... Trener za nizerazredne zabarske lige

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA