Demonstracija sile Virtusa u poslednjoj deonici: Olimpija pred čišćenjem u finalu, Teo blizu pehara!

Sa čak 24:6 su crno-beli iz Bolonje dobili poslednju četvrtinu, a do tada je bilo nerešeno

  • 0
miloš teodosić Foto: MN Press

Virtus je na pragu da počisti Olimpiju iz Milana u finalu Palakanestra. Košarkaši iz Bolonje odigrali su još jednu fantastičnu utakmicu, čak i ponajbolju u seriji i slavili sa nestvarnih 18 razlike protiv velikog rivala, a zanimljivo je da su svu razliku napravili u poslednjoj deonici - 76:58.

Do početka četvrte četvrtine, rezultat je bio nerešen, ali je tim Saše Đorđevića tada maksimalno utegao odbranu, nije dao Armaniju ni da "primiriše" košu i ograničio ih je na samo šest poena. Sa druge strane, Teo i drugari nisu stajali, postigli su 24 poena, najviše na ovoj utakmici i došli do vođstva od 3:0 u seriji.

Bila je ovo možda pomalo atipična utakmica dva rivala, pošto su prve dve bile znatno efikasnije. Danas šut nije služio prevashodno košarkaše Olimpije, dok je Virtus ostao na koliko-toliko sličnom nivou kao u prve dve utakmice na gostujućem terenu. Sve to znači da će za dva dana, u petak, tim iz Bolonje u svojoj "Paladoci" moći da podigne trofej, ako bude pobedio i u četvrtom meču, što bi bila prava senzacija, uzimajući u obzir da nije bio favorit pred finale protiv moćnog Armanija.

Virtus iz Bolonje je danas mogao da računa na Vimsa koji je postigao 23 poena uz 10 skokova, pratio ga je naš Miloš Teodosić sa 12 poena uz četiri skoka i šest asistencija, a Pajola je imao dva poena manje na svom kontu. Sa druge strane, Luiđi Datome i Šejvon Šilds sa po 14 poena i Kevin Panter sa 11 su predvodili poraženu Olimpiju.

Video: Zvezda trojkama uništila Megu u prvom meču finala KLS: 16 trojki i 22 asistencije za 29 razlike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA