≫ 

Žoc pričao sa ljudima iz Evrolige: Zvezda i Partizan zaslužuju licencu, niko nema to što ima Beograd

Legendarni trener ističe da bi naši klubovi morali da se okrenu mladim igračima, ako žele uspeh

  • 4
ZELJKO OBRADOVIC Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su pehar Evrolige, čime su obezbedili da se naredne sezone takmiče u Evroligi. Sa druge strane, Partizan posle jako slabe sezone u ABA ligi, ipak je dobio poverenje Evrokupa i "zaradio" je trogodišnju licencu za nastupe u ovom takmičenju.

Međutim, legendarni trener Željko Obradović tvrdi da to nije dovoljno. Misli da je za obe ekipe mesto u Evroligi, o čemu bi Evroliga morala zaista dobro da porazmisli. Čak je i pričao sa ljudima iz ovog takmičenja o tome.

- Vraćati priču na to šta je moglo biti drugačije u regionalnoj košarci nije realno. Naši timovi su se snašli u toj ligi. Imamo dobre rezultate. Crvena zvezda je prvak, a Partizan je ranije to bio. Ja mislim da dva kluba iz Beograda zaslužuju da budu članovi Evrolige. Ne treba da bude važno da li je neko ove godine prvak ili ne. Treba najmanje da dobiju licence na tri godine. Potencijal i navijači postoje. Vi sličnu stvar imate samo između PAO-a i Olimpijakosa iz Atine, imate CSKA i Himki u Moskvi, ali ne postoji niko ko bi mogao da ponudi evropskoj košarci kao Beograd - rekao je Obradović u emisiji "360 stepeni" na TV N1.

Potom je postavljeno logično pitanje - da li je neophodno privatizovati večite rivale kako bi se došlo do uspeha?

- To je staro pitanje na koje nije lako dati odgovor. Uvek se pominju modeli Real Madrida i Barselone. Navijači su tamo delom vlasnici klubova. U ovom trenutku Zvezda i Partizan ne mogu da žive bez pomoći sponzora i države. Tako je dan-danas. Pitanje je samo koliko oni mogu da pomognu. Ne mogu da očekujem da će njihovi budžeti biti na nivou CSKA, Reala... Ali treba da se veruje u mlade igrače. Pričaću sada o Partizanu šta mi smeta, a čestitam Zvezdi na tituli. Treba da se okrenu mladim igračima, da bi ponovo bili uspešan klub. Stranci koji dolaze nemaju kvalitet. Čitao sam danas sličnu izjavu Duleta Vujoševića. Ono što moraju da rade u Partizanu jeste da vode računa o njima, da oni nose taj tim uz neki broj stranaca. To će da prepoznaju i navijači. To je proces koji traje. Imperativ i ambicija treba postoji. Ja prvi bih voleo da vidim finale Evrolige između Zvezde i Partizana. Daj Bože da vidimo taj epilog nekada.

Video: Zvezda trojkama uništila Megu u prvom meču finala KLS: 16 trojki i 22 asistencije za 29 razlike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    10. jun 2021 | 21:34

    Konačno da neko kaže da igraju mladi igrači, i Srpski, A ne da strance dovode a nasa deca sede na klupi.

  • Rm

    10. jun 2021 | 22:08

    Osvojili pehar evro lige hahahah...kao sto su i sa portugalom igrali ccc

  • VALJAK

    11. jun 2021 | 09:39

    INTUICIJA KAZE : ZOC DOLAZI !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA