Košarkaška bomba! Đordi Bertomeu posle 20 godina više nije čelni čovek Evrolige

Klubovi jednoglasno glasali za smenu čuvenog funkcionera

  • 29
Đordi Bertomeu Foto: MN Press

Verovali ili ne, Đordi Bertomeu više se ne nalazi na čelu Evrolige! Na sastanku klubova koji je održan danas, prema pisanju grčkog SDNA, on je razrešen svojih dužnosti od strane 20 klubova potpuno jednoglasno.

On je danas izgubio podršku 11 klubova koji su mu ranije držali leđa i imali dugoročne licence za nastupe u takmičenju. Na anonimnom glasanju, niko nije glasao za njegov ostanak na čelu Evrolige.

Sve je počelo pre nekoliko meseci na tajnom sastanku održanom u Atini kada su predstavnici sedam klubova (Panatinaikos, Olimpijakos, Makabi, Žalgiris, Efes, CSKA i Olimpija Milano) dogovorili korake za njegovu smenu. Bili su zabrinuti zbog finansijske situacije u takmičenju i načina na koji je Bertomeu raspoređivao novac među klubovima.

Nešto kasnije su ih podržali svi ostali sa trajnim licencama poput Real Madrida, Barselone, Baskonije i Fenerbahčea. Kula je polako počela da se urušava, a danas je jednoglasno doneta odluka o smeni. On će ostati na funkciji generalnog direktora, ali će mu ovlašćenja biti maksimalno smanjena i neće imati nikakav uticaj.

Ko ne zna, Đordi Bertomeu je pravnik iz Barselone koji je od 1982. do 2000. godine bio visoki funkcioner španske košarke. Pre 20 godina je sa saradnicima formirao Evroligu koja je napravila velike poremećaje u evropskoj košarci, koji traju i dan-danas. Vremenom je Evroliga postajala sve zatvorenije takmičenje, u kojem su oni bogati postali privilegovani. Vidimo to po ABA ligi, gde samo šampion može da dođe do mesta u takmičenju.

Video: Radonjić posle pobede u 1. meču saopštio loše vesti: Posle Voldena u drugom meču neće igrati ni Lojd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    11. jun 2021 | 15:35

    Nek je smenjen da Zvezda dobije licencu i da izadjemo iz ove dosadne aba lige koju lagano osvajamo non stop

  • Gile

    11. jun 2021 | 16:39

    Ne vidim razlog da grobosi ovo komentarišu. Kakve to veze ima sa njima?

  • Šilja

    11. jun 2021 | 15:27

    Super

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA