≫ 

Predsednik Virtusa zagonetan oko Đorđevića: "Bilo je dobrih i manje dobrih vremena, razgovarali smo"

Da li će nekadašnji selektor Srbije ostati na klupi tima iz Bolonje?

  • 0
Aleksandar Sale Đorđević, Srbija, košarkaška reprezentacija Srbije

Foto: fiba.basketball

Ekipa Virtusa iz Bolonje imala je prilično turbulentnu sezonu iza sebe. Nakon eliminacije u polufinalu Evrokupa, usledila je titula u Palakanestru tako što je u finalu Armani savladan rezultatom 4:0 u seriji. Bio je to istorijski uspeh za sve, pa i za Aleksandra Đorđevića koji je sedeo na klupi.

Ono što se najviše zamera nekadašnjem selektoru reprezentacije Srbije jeste to što nije uspeo da se domogne plasmana u Evroligu, pa Italijani pišu da bi mogao da ga zameni Serđo Skariolo. O svemu tome je za "RadioBasket" danas govorio izvršni direktor kluba, Luka Baraldi.

- Imamo važan ljudski odnos sa Đorđevićem. Svi smo profesionalci, bilo je dobrih i manje dobrih vremena. Donećemo vrlo promišljene odluke, pa ćemo ih saopštiti. Razgovarali smo sa Đorđevićem mnogo puta, takođe u pogledu budućnosti. Do kraja sledeće nedelje sve će biti definisano. Tim mora biti izgrađen u kratkom roku. Da biste imali jak tim morate ga rano formirati - rekao je Baraldi, ne želeći da otkriva da li će zadržati Saleta na klupi.

Mnogo se govori o tome da bi Miloš Teodosić i Stefan Marković mogli da završe svoj deo karijere, a Uniks je navodno pokazao interesovanje za njih dvojicu.

- Miloš Teodosić ima izlazak iz ugovora o timu za Evroligu. Ali mislim da mu je dobro u Bolonji i da ovde može da završi karijeru - rekao je čelni čovek Virtusa.

Nadaju se ipak u Bolonji da će dobiti neki naknadni poziv za učešće u Evroligi, pogotovo nakon impresivnog završetka sezone i pehara u Palakanestru.

- Činjenica da je predsednik Bertomeu već imao ovu vrstu reorganizacije i nada je poslednja koja umire. Zaslužili smo bolju konkurenciju, štaviše nakon što smo pobedili sa 4:0 treću ekipu Evrolige. Nažalost, uveren sam da nećemo uspeti, ali ako postoji rupa, uvući ćemo se unutra - rekao je Baraldi.

Video: Košarkaši Zvezde osvojili 21. titulu u klupskoj istoriji!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA