≫ 

Durant upalio "mod" za titulu: Bruklin leteo uz njegov brutalan tripl-dabl i "okrenuo" Milvoki!

Neverovatni američki košarkaš imao je 49 poena, 17 skokova i 10 asistencija i bio je apsolutno najzaslužniji za preokret Netsa protiv Baksa

  • 0
Kevin Durant Foto: Tanjug / AP

Fantastičnu petu utakmicu u seriji smo gledali između Bruklina i Milvokija. Iako se rezultat sam po sebi piše i kaže da Netsima sada nedostaje jedna pobeda da trijumfuju u seriji, on će ostati u senci zaista brutalne partije Kevina Duranta. Ono što je uradio američki košarkaš i nekadašnja zvezda Oklahoma siti Tandera prepričavaće se, pošto je bukvalno ulio drugi život svojoj ekipi, došao do tripl-dabla i povratio ih iz dvocifrenog deficita - 114:108.

Četa Janisa Adetokunba se tako nalazi na korak do eliminacije, iako je u trećoj četvrtini imala i 17 poena razlike. Ni to nije bilo dovoljno za pobedu, pošto je na drugoj strani Kevin Durant pokazao jednu od svojih najboljih partija u poslednje vreme ubacivši 49 poena, uz 17 skokova i 10 asistencija. Veliku pomoć i potporu imao je u Džefu Grinu, koji je šutirao 7/8 za tri poena, a iz igre je ukupno imao 8/11 za 27 poena kada se podvukla poslednja crta.

Još samo je Blejk Grifin bio dvocifren u redovima Bruklina, pošto je postigao 17 poena. Doprinos je dao i Džejms Harden za kojeg se mislilo da noćas neće ni izaći na teren zbog manje povrede. Ipak, uspeo je da smogne snage da to učini, postigao je pet poena, a dodao je još osam asistencija i šest skokova za velikih 46 minuta provedenih na parketu.

Najbolji u redovima gostiju bio je očekivano Janis Adetokunbo sa 34 poena i 12 skokova, pratio ga je Kris Midlton sa devet poena manje, dok je Džru Holidej stigao do 19 poena. Međutim, gosti jednostavno nisu znali šta da urade sa premoćnim Durantulom, koji je večeras zadao ogromne glavobolje košarkašima Milvokija.

Pitanje je samo da li će Kevin imati dovoljno snage da u odsustvu povređenog Kajrija Irvinga i ne još potpuno spremnog Hardena napravi poslednji, odlučujući korak ka plasmanu u finale Istočne konferencije. Tamo bi ih sačekali ili Hoksi ili Seventisiksersi, a nema sumnje da bi u toj seriji ipak bili blagi favoriti za pobedu, bez obzira na sve okolnosti.

Video: Jokić: Ovaj trofej nije moj, već svih momaka ovde, pa želim da ih pozdravite i navijate za njih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA