≫ 

"Da sam ja trener Denvera": 5 saveta koje je Majk Meloun trebalo da kaže Nikoli Jokiću

Majk Meloun je mogao da odigra ključnu ulogu u ovoj situaciji

  • 19
Majkl Meloun, Nikola Jokić Foto: Marko Jovanović

Nikola Jokić, najkorisniji igrač NBA lige neće ovog leta nastupati za nacionalni tim, jer smatra da njegovom telu treba odmor posle naporne sezone.

To je njegova odluka i treba je poštovati i podržati, jer svako odlučuje za sebe i snosi odgovornost.

Međutim, činjenica je da ni njegov klub Denver kao ni trener Majk Meloun nisu bili za to da Nikola igra tokom leta, što je i logično jer žele da imaju najboljeg igrača spremnog kad počne sezona.

Denver je prošle godine igrao finale zapadne konferencije, ove godine je ispao u polufinalu, ali ima MVP igrača. U svetu košarke to je značajna titula, ali ne i najbitnija. Najbitnija je ona šampionska, odnosno osvajanje pstena NBA lige.

Pitanje je da li Majk Meloun kao trener to može jer izgleda da nema baš najjasniju viziju kako to da uradi. A podsetimo da je Nikola u prvoj sezoni 2015/16 odigrao 80 utakmica za Nagetse imao 21, 7 minuta po meču uz 10 poena po utakmici.

Nikola Jokić, Luka Dončić Foto: Profimedia/Getty images

Odlazi na Olimpijske igre i vraća se sa srebrnom medaljom, gde dobija status Olimpijca i jako cenjenog igrača. Odmah sledeće sezone u Denveru dobija miutažu 27,9 minuta uz 16,7 poena po meču  i 9,8 skokova i postaje lider.

Iz sezone u sezonu se minutaža povećavala i naravno košgeterski učinak do ove poslenje kada je imao 34,6 minuta i 26,4 poena uz 10,8 skokova i 8,3 asistencije.

Nije se mnogo promenilo od te 2016. kada je nastupao za Srbiju na OI a posle toga je njegovas karijera krenula uzbrdo.

Da je Majk Meloun malo verziraniji trener, trebalo je Nikoli da da 5 dobrih saveta

1. Bolje je za tebe da igraš za reprezentaciju Srbije tokom leta.

2. Imaćeš ozbiljne takmičarske utakmice koje će nam pomoći da sledeće sezone igramo finale NBA i napadnemo titulu.

3. Odmaraćeš avgust, septembar i oktobar, jer sezona počinje 1. novembra

4. Šta ćeš mi u prvih 30 mečeva u NBA, koje ne znače ništa, a već si bio MVP, dokazaćemo da Denver i bez tebe liči na ekipu

5. Igranje na OI je značajno za svakog igrača.

Majkl Meloun, Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Možda je ove savete trebalo trener Denvera da kaže našem igraču, pa makar ga i ne poslušao, ali njegovo je da učini sve da od Denvera kasnije napravi šampionski tim.

A ne možeš da budeš šampion ako ne naučiš i boriš se da osvajaš nešto što realno možeš kroz igranje za reprezentaciju.

Koje biste vi savete dali našem centru, napišite u komentariu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    17. jun 2021 | 10:52

    Šesti savet: Tvoji zemljaci su u ratove išli za Srbiju ostavljajući kući žene, decu, roditelje i nikada nisu znali da li će im se vratiti. Ti treba samo da 2 nedelje tapkaš loptu za Srbiju i teško ti. Sutra treba svojim zemljacima u oči da pogledaš. Da li ćeš moći?

  • Hh

    17. jun 2021 | 09:03

    Treneru nikakve,sam igrač treba da ima karakter moral i veličinu i seti se ko je i odakle je došao,mislim da prvo sami trebaju da shvate šta znače OI ,Zemlja iz koje potiču ,a sad trener ko trener on će reći šta je najbolje za njegov tim a isto taj isti trener gura svoje Amerikance da igraju za OI i koliko je bitno da ispoštuju svoju naciju,tako da sve je do igrača.....

  • Dirk

    17. jun 2021 | 09:21

    Ostavite dečka na miru. Šta ste vi uradili poslednje za svoju zemlju. Bolje da ne igra, nego da igra na silu da bi se “opravdao” ovdašnjim patriotama. Ima igraca koji ce doci motivisani i njegov izostanak se nece ni osetiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA